В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о взыскании неустойки
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании неустойки

 

Зразок позовної заяви про стягнення неустойки, з урахуванням останніх змін законодавства. Неустойка є одним із способів забезпечення виконання зобов'язань, визначається в багатьох законодавчих актах і в основному служить грошовою компенсацією за порушення якихось термінів.

Неустойка може бути передбачена угодою сторін, така угода необхідно оформляти письмово. Якщо письмовий договір про неустойку відсутня, угода є недійсною, а за недійсною угодою суд відмовить у задоволенні позову. Зазвичай вимоги про нарахування неустойки оформляються спільно з позовними вимогами позивача за основним зобов'язанням, однак позовна заява про стягнення неустойки можна пред'явити і самостійно.

Позов про стягнення неустойки подається до суду за місцем проживання чи знаходження відповідача, за винятком випадків, передбачених Цивільним кодексом України. Ціна позову визначається сумою, яка стягується. Держмито за такими позовами сплачується виходячи з ціни позову.

Якісно і грамотно оформити позов допоможе ознайомлення з основними правилами складання позовної заяви.


Получите за 15 минут консультацию юриста!