В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о признании права собственности на гараж
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о признании права собственности на гараж

 

Зразок позовної заяви про визнання права власності на гараж, з урахуванням останніх змін законодавства.

Право власності на гараж, як і на будь-яке інше нерухоме майно, може виникнути в результаті різних підстав. Гаражі, як правило, будувалися громадянами в результаті вступу в гаражно-будівельні кооперативи. В цьому випадку право власності на гараж виникає з моменту виплати пайового внеску членом кооперативу. Про виплати пайового внеску буде свідчити довідка, видана головою гаражного кооперативу та завірена печаткою.

Після набуття права власності на гараж його можна продати, подарувати, залишити в спадок, зробити інші угоди, передбачені законодавством. Однак операції з нерухомим майном, яким є і гараж, підлягають обов'язковій державній реєстрації у Федеральній службі державної реєстрації. Без такої реєстрації угода буде вважатися неукладеним.

Якщо права на гараж виникли внаслідок вчинення правочину, а відповідач ухиляється від державної реєстрації, то необхідно подавати в суд позовну заяву про реєстрацію угоди. Якщо гараж є самовільною спорудою, необхідно подати позовну заяву про визнання права власності на самовільну споруду. Якщо гараж знаходиться у володінні позивача більше 18 років, необхідно оформити позовну заяву про визнання права власності за набувальною давністю.

Ціна позову про визнання права власності на гараж визначається його інвентаризаційної вартістю. Довідку про інвентаризаційної вартості гаража слід отримати в БТІ. Розмір підлягає сплаті державного мита залежить від ціни позову.

Підсудність таких позовів між світовими суддями і районним судом визначається за ціною позову. Позовна заява про визнання права власності на гараж подається в порядку Цивільного кодексу, у суд за місцем знаходження гаража, в силу виняткової підсудності заявлених позовних вимог.


Получите за 15 минут консультацию юриста!