В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о праве собственности по приобретательной давности
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск по признанию права собственности по приобретательной давности

 

Зразок позовної заяви про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю, з урахуванням останніх змін законодавства.

Одним із способів набуття права власності на майно є тривалість володіння. Нерухоме майно може бути придбане за набувальною давністю після п'ятнадцяти років володіння ним як своїм власним, роблячи це відкрито (тобто не від кого не приховуючи володіння майном), сумлінно (тобто не знаючи, що право власності у нього не виникло) і безперервно (тобто строк володіння протягом всього строку не переривався).

До 15-річного терміну необхідно додавати 3-річний строк позовної давності. Таким чином, до суду за визнанням права власності на нерухоме майно за набувальною давністю можна звертатися лише через 18 років після початку володіння майном.

Вимоги про визнання права власності за приобретательской давності підсудні районному суду за місцем знаходження нерухомого майна.

Ціна позову на нерухоме майно визначається його інвентаризаційної вартістю за документами БТІ. Держмито за такими позовами оплачується виходячи з ціни позову.

Відповідачем за позовом про визнання права власності за набувальною давністю є попередній власник майна. Якщо попередній власник нерухомого майна не відомий власнику, він має право звернутися в суд із заявою про встановлення факту добросовісного, відкритого та безперервного володіння майном як своїм власним протягом строку набувальної давності.


Получите за 15 минут консультацию юриста!