В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск об устранении от наследования
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск об устранении от наследования

 

Зразок позовної заяви до суду про визнання негідним спадкоємцем і усунення від спадкування негідного спадкоємця

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визнання негідним спадкоємцем

 

«___»_________ ____ р. помер _________ (ПІБ померлого). Після його смерті відкрилася спадщина, що складається з _________ (вказати склад спадкового майна).

Я є спадкоємцем ___ (черга спадкування) після смерті _________ (ПІБ померлого) на підставі _________ (вказати підстави спадкування, за законом або заповітом).

Відповідач є спадкоємцем ___ (черга спадкування) на підставі _________ (вказати підстави спадкування, за законом або заповітом). Відповідач є негідним спадкоємцем, оскільки _________ (вказати підстави, за якими відповідач є негідним спадкоємцем).

Відповідно до статті Цивільного кодексу не успадковують ні за законом, ні за заповітом громадяни, які своїми умисними протиправними діями, спрямованими проти спадкодавця, кого-небудь з його спадкоємців або проти здійснення останньої волі спадкодавця, вираженої в заповіті, сприяли або намагалися сприяти покликанням їх самих або інших осіб до спадкоємства або сприяли або намагалися сприяти збільшенню належної їм або іншим особам частки спадщини, якщо ці обставини підтверджені в судовому порядку. Проте громадяни, яким спадкодавець після втрати ними права спадкування заповідав майно, має право успадковувати це майно. Не спадкують за законом батьки після дітей, щодо яких батьки були в судовому порядку позбавлені батьківських прав і не поновлені в цих правах до дня відкриття спадщини. На вимогу заінтересованої особи суд усуває від спадкування за законом громадян, які злісно ухилялися від виконання які лежали на них в силу закону обов'язків за змістом спадкодавця.

Обставини, які свідчать про те, що _________ (ПІБ відповідача) злісно ухилявся від виконання які лежали на ньому обов'язків по утриманню _________ (ПІБ померлого) можуть підтвердити свідки _________ (ПІБ та адресу).

На підставі викладеного, керуючись статтями ___ Цивільного кодексу,

 

Прошу:

 

Визнати _________ (ПІБ відповідача) негідним спадкоємцем.

Усунути _________ (ПІБ відповідача) від спадкування за законом після смерті _________ (ПІБ спадкодавця, дата його смерті).

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!