В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о разделе имущества/b>
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о разделе наследства

 

Зразок позовної заяви про поділ спадкового майна, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

про розподіл спадкового майна

 

 «___»_________ ____ р. помер _________ (ПІБ померлого). Після його смерті відкрилася спадщина, що складається з _________ (вказати склад спадкового майна).

 

Я є спадкоємцем ___ (черга спадкування) після смерті _________ (ПІБ померлого) на підставі _________ (вказати підстави спадкування, за законом або заповітом). Крім мене спадкоємцями є _________ (ПІБ та ступінь спорідненості з померлим всіх спадкоємців).

 

При зверненні до нотаріуса для оформлення свідоцтва про право на спадщину між спадкоємцями виник спір про поділ спадкового майна _________ (вказати, в чому полягає суперечку про спадщину, який варіант розділу найбільш кращий, і чому такий варіант повинен бути прийнятий судом).

 

Спадкоємці не можуть добровільно домовитися про розподіл спадкового майна, у зв'язку з чим я вимушений звернутися до суду для визначення часток кожного спадкоємця.

 

На підставі викладеного, керуючись статтями Цивільного кодексу,

 

Прошу:

 

Розділити спадкове майно, що залишилося після смерті _________ (ПІБ померлого, дата смерті), виділивши позивачу наступне майно: _________ (вказати перелік майна), виділивши відповідачу наступне майно: _________ (вказати перелік майна).

Перелік доданих до заяви документів (копії за кількістю осіб, які беруть участь у справі):

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!