В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о возобновлении срока для принятия наследства
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о возобновлении срока для принятия наследства

 

Зразок позовної заяви про поновлення строку для прийняття спадщини, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

про поновлення строку для прийняття спадщини

 

«___»_________ ____ р. помер _________ (ПІБ померлого). Після його смерті відкрилася спадщина, що складається з _________ (вказати склад спадкового майна).

 

Я є спадкоємцем ___ (черга спадкування) після смерті _________ (ПІБ померлого) на підставі _________ (вказати підстави спадкування, за законом або заповітом).

 

У встановлений шестимісячний строк я не прийняв спадщину з поважних причин _________ (вказати поважні причини пропуску строку).

 

Крім мене спадкоємцями є _________ (ПІБ спадкоємців, ступінь спорідненості з померлим). Інші спадкоємці так само пропустили строк прийняття спадщини, на спадкове майно після смерті _________ (ПІБ померлого) не претендують.

 

У відповідності зі статтею ЦК за заявою спадкоємця, який пропустив строк, встановлений для прийняття спадщини, суд може відновити цей строк і визнати спадкоємця прийняли спадщину, якщо спадкоємець не знав і не повинен був знати про відкриття спадщини або пропустив цей строк з інших поважних причин та за умови, що спадкоємець, який пропустив строк, встановлений для прийняття спадщини, звернувся до суду протягом шести місяців після того, як причини пропуску цього строку відпали.

 

На підставі викладеного, керуючись статтями Цивільного кодексу,

 

Прошу:

 

Поновити строк для прийняття спадщини, що відкрився«___»________ ____ р., після смерті _________ (ПІБ спадкодавця).

Перелік доданих до заяви документів (копії за кількістю осіб, які беруть участь у справі):

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!