В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о взыскании неустойки по алиментам
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании неустойки по алиментам

 

Зразок позовної заяви про стягнення неустойки за аліментами, з урахуванням останніх змін законодавства. Аліменти сплачуються щомісячно. Якщо платник аліментів допустив винне порушення строків виплати, з нього може бути стягнута неустойка по аліментах.

Розмір неустойки в 0,5% від несплаченої суми за кожен день прострочення. Розрахунок необхідно складати, починаючи з першого дня місяця, наступного за платіжним. При укладанні угоди про сплату аліментів розмір неустойки можна збільшити.

Позовна заява про неустойку по аліментах подається світового судді за місцем проживання відповідача. Ціна позову визначається в залежності від стягуваної суми. Державне мито за такими позовами оплачується виходячи з ціни позову. Якщо сума неустойки перевищує розумні межі, за клопотанням відповідача суд в порядку Цивільного кодексу має право знизити її розмір.

Враховуючи цю обставину, а також розмір підлягає сплаті державного мита, яка в разі зниження розміру неустойки судом повернута позивачу не буде, рекомендуємо позивачам самостійно зменшувати розмір неустойки до розумних меж. Якісно і грамотно оформити позов допоможе ознайомлення з основними правилами складання позовної заяви.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!