В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление об установлении алиментов на содержание бывшего супруга
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск установления алиментов на содержание бывшего супруга

 

Зразок позовної заяви про стягнення аліментів на утримання колишнього подружжя після розірвання шлюбу, з урахуванням останніх змін законодавства. Подружжя в разі потреби мають право вимагати аліменти від забезпеченого чоловіка.

Після розлучення право на аліменти мають: дружина вагітна або до досягнення дитиною 3 років; чоловік, який доглядає за дитиною-інвалідом; чоловік, який став інвалідом у шлюбі або в період 1 року після розірвання; чоловік, який досяг віку 55 років для жінок, 60 років для чоловіків у шлюбі або протягом 1 року після розлучення; чоловік-пенсіонер, який вийшов на пенсію не пізніше 5 років після розлучення, якщо шлюб продовжувався тривалий час.

Подружжя в період шлюбу або після його розірвання можуть укласти угоду про сплату аліментів потребує колишньому чоловікові. Якщо домовитися не вдалося, розмір аліментів визначається за рішенням суду у твердій грошовій сумі за позовом про аліменти на утримання колишнього подружжя. Тверда грошова сума визначається судом виходячи з прожиткового мінімуму.

Докладніше про розмір аліментів, виходячи з прожиткового мінімуму, можна подивитися позовну заяву аліменти в твердій грошовій сумі. Сімейний спір про стягнення аліментів на утримання колишнього подружжя підсудний світового судді.

Позовну заяву необхідно подавати за місцем проживання відповідача. Держмито при подачі позову про стягнення аліментів не оплачується. Перед використанням поданого зразка рекомендуємо ознайомитися з основними правилами складання позовної заяви.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!