В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о возмещении вреда после признания брака недействительным
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о возмещении вреда после признания брака недействительным

 

Визнання шлюбу недійсним тягне правові наслідки, передбачені Сімейним кодексом. Чоловік, права якого порушені, має право пред'явити позов про стягнення з іншого чоловіка компенсації моральної шкоди та відшкодування матеріальної шкоди. Державне мито сплачується виходячи з ціни позову, яка визначається тільки для вимог про відшкодування матеріального збитку. 

Пропонуємо Вам зразок позовної заяви про відшкодування шкоди після визнання шлюбу недійсним.

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

про відшкодування шкоди після визнання шлюбу недійсним

 

Шлюб між мною і _________ (ПІБ відповідача) рішенням суду від«___»_________ ____ р. визнано недійсним. Причиною стало визнання шлюбу недійсним _________ (вказати причини визнання шлюбу недійсним на підставі рішення суду).

 

Незаконними діями відповідача _______________ (перерахувати дії відповідача) мені завдано матеріальний збиток, який полягає _________ (вказати, в чому полягає матеріальна шкода, заподіяна позивачу), на суму _______ грн., виходячи з наступного розрахунку: _________ (привести арифметичний розрахунок заподіяної матеріальної шкоди).

 

Діями відповідача мені завдано моральну шкоду, яка полягає в _________ (перерахувати моральні і фізичні страждання, які заподіяні діями відповідача позивачу, вказати причинний зв'язок між діями відповідача і моральною шкодою, ступінь страждань позивача). Відповідач зобов'язаний виплатити мені грошову компенсацію завданої моральної шкоди, яку я оцінюю в сумі _______ грн.

 

Відповідно до статті ___ Сімейного кодексу, сумлінний чоловік вправі вимагати відшкодування заподіяної йому матеріальної та моральної шкоди за правилами, передбаченими цивільним законодавством.

 

 

На підставі викладеного, керуючись статтями _____,

 

Прошу:

 

Стягнути з _________ (ПІБ відповідача) завдану мені матеріальну шкоду в розмірі _______ грн.

Стягнути з _________ (ПІБ відповідача) компенсацію моральної шкоди в розмірі _______ грн.

Перелік доданих до заяви документів (копії за кількістю осіб, які беруть участь у справі):

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!