В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск об определении порядка участия в воспитании ребенка
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать исковое заявление об определении порядка участия в воспитании ребенка

 

Зразок позовної заяви про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною, встановлення порядку участі у вихованні дитини підготовлений з урахуванням вимог сімейного законодавства і судової практики по сімейних справах.

Батьки мають рівні права на виховання дитини, однак, якщо вони розлучені, дитина може проживати тільки з одним з них. Другий з батьків має реалізувати своє право на виховання, проживаючи окремо від дитини. Зазвичай це полягає у визначенні часу і місця спілкування з дитиною, отриманням інформації, що стосується навчання, виховання або лікування дитини.

Правом на пред'явлення позову про встановлення порядку спілкування має не тільки батько, який проживає окремо. З такими вимогами може вийти і батько, з яким проживає дитина, для впорядкування зустрічей з дитиною другого з батьків.

При вирішенні питань, пов'язаних з вихованням дітей, суд буде виходити з віку дитини, буде прийнято до уваги стан здоров'я, прихильність до кожного з батьків, режим дня дитини, віддаленість проживання батьків один від одного, наявність можливостей забезпечити дитині місце для сну і відпочинку (якщо заявлено вимоги про залишення дитини на ніч).

Враховуючи викладене, в позовній заяві слід максимально детально вказати про можливості забезпечити дитині найбільш сприятливі умови в ході спілкування. Вибираючи режим спілкування, слід враховувати свій режим роботи, режим роботи відповідача, режим відвідування дитиною дитячих установ (дитячий садок, школа, різноманітні гуртки та секції). Необхідно розуміти, що другий батько теж буде мати право проводити з дитиною один зі своїх вихідних днів, час відпустки, святкові дні.

Якщо до звернення в суд спілкування з дитиною було епізодичним, передбачається, що дитина може потрапити в незнайому для нього середовище, може опинитися в стресовій ситуації, слід просити про спілкування обмежений час. Винесення судом рішення про визначення часу спілкування з дитиною не позбавляє позивача права пред'явити новий позов, встановити інший порядок спілкування, після того, як ситуація зміниться.

В ході судового розгляду можна заявити клопотання про судову експертизу з метою з'ясування найбільш сприятливого для дитини режиму спілкування з окремо проживають батьком.

Вимоги щодо порядку участі у вихованні підсудні районним (міським) судам. Позовна заява подається в суд за місцем проживання відповідача. При подачі позову державне мито не сплачується.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!