В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление об ограничении в родительских правах
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск об ограничении в родительских правах

 

Зразок позовної заяви про обмеження в батьківських правах допоможе звернутися в суд з дотриманням вимог чинного законодавства, з урахуванням судової практики, що склалася.

Обмеження в батьківських правах допускається, коли знаходження дитини з батьком небезпечно. Це може бути якесь важке захворювання, збіг життєвих обставин, тобто ті ситуації, коли пряма вина батьків відсутній. Допускається обмеження батьківських прав, коли немає достатніх підстав для позбавлення прав. Якщо за 6 місяців батько не змінить своєї поведінки, органи опіки зобов'язані вийти до суду з позовом про позбавлення батьківських прав.

Основною відмінністю обмеження від позбавлення батьківських прав є те, що при обмеженні дитина відбирається у батьків, проте можливі контакти дитини і батьків, які будуть обмежені часом і місцем проведення зустрічей, проходять під контролем осіб, відповідальних за дитину.

Для підтвердження своєї позиції позивачем можуть бути використані як письмові докази, так і свідчення викликаних за його клопотанням свідків.

Наслідком прийняття судом рішення про обмеження в правах буде відібрання неповнолітнього, втрата у батьків можливості виховувати свою дитину особисто. Крім того, припиняються права на одержання пільг та дитячих посібників.

Позовна заява про обмеження батьківських прав можуть подати в суд тільки близькі родичі (батьки, діти, бабусі і дідусі), органи опіки та інші установи, що захищають права дитини, прокурор. Вимоги відносяться до підсудності районного (міського) суду за місцем проживання відповідача.

Рекомендуємо скористатися інформацією про правила подачі позовної заяви, розміщеної на сторінках нашого юридичного ресурсу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!