В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск об определении места проживания ребенка
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать исковое заявление об определении места проживания ребенка

 

Зразок позовної заяви про визначення місця проживання дитини при роздільному проживанні батьків підготовлено з урахуванням положень Сімейного кодексу РФ, роз'яснень Верховного Суду РФ з питань, пов'язаних з вихованням дітей.

Пред'являючи позов про місце проживання дитини, його батькам в першу чергу потрібно виходити з інтересів неповнолітнього. В позовній заяві необхідно докладним чином відобразити причини, за якими дитині буде краще проживати з позивачем, а не відповідачем.

Суди при вирішенні спорів про місце проживання дітей враховують вік дитини, прив'язаність до батьків, іншим близьким родичам, відносини, що склалися в сім'ї. Суд досліджує особисті якості кожного з батьків, риси їх характеру і моральний вигляд. Обов'язково визначається можливість батька і матері дитині створити найбільш сприятливі умови, це включає дослідження графіка і умов роботи, родинний стан, матеріальний достаток, житлові та побутові умови. Обов'язково враховується думка дитини після досягнення нею віку 10 років.

Таким чином, при складанні позову необхідно звернути увагу на обставини, які характеризують позивача в більш вигідному порівняно з відповідачем світлі. Однак рекомендуємо позивачу не виділяти переваги в матеріальному плані, оскільки ця обставина буде мати значення тільки при інших рівних умовах. Слід передбачити заперечення відповідача і можливість пред'явлення зустрічного позову.

В якості письмових доказів, що підтверджують доводи позивача, зазвичай подаються документи про права на житлове приміщення, довідка про розмір заробітку, характеристики з місця роботи та місця проживання, графік роботи. Можна уявити характеристики з дитячих закладів, які відвідує дитина.

Хорошим доказом буде висновок незалежного психолога, в якому відображаються відомості про прихильності дитини до батьків, характеризуються відносини між дитиною і батьками. В судовому засіданні є можливість заявити клопотання про проведення судової експертизи, однак її результати можуть бути проти позивача, що може спричинити відмову в позові.

Як правило, в якості доказів приймаються свідчення громадян, обізнаних з боку ситуацію в родині кожного з батьків, яких можна запросити, заявивши суду клопотання про виклик свідків.

Позовна заява подається до районного суду за місцем проживання відповідача. При подачі позовної заяви позивач звільняється від сплати державного мита, оскільки спір заявлений в інтересах дитини.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!