В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о возобновлении в родительских правах
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о возобновлении в родительских правах

 

Зразок позовної заяви про поновлення в батьківських правах допоможе самостійно скласти позов. Подача заяви до суду здійснюється батьком або матір'ю, позбавленими батьківських прав. Підставою для пред'явлення позову буде служити те, що батьки змінили своє ставлення до виховання дітей, змінили спосіб життя і свою поведінку. Тобто обставин, які послужили підставою для пред'явлення позову про позбавлення батьківських прав, більше не існує.

За основу написання позовної заяви слід взяти рішення суду, яким громадянин позбавлений батьківських прав. У тексті заяви слід докладно вказати, як змінилися обставини і чому, що стало поштовхом для зміни ситуації, які подальші перспективи спільного проживання батька та дитини.

Очевидно, що позивач повинен мати постійний дохід, якого буде достатньо для забезпечення дитини, житло, де буде місце для відпочинку і занять неповнолітнього, повинен позитивно характеризуватися за місцем проживання, в необхідних випадках пройти лікування від алкогольної та наркотичної залежності.

До подачі позовної заяви слід поставитися дуже уважно і скрупульозно, заздалегідь зібрати всі необхідні письмові докази. У суду, органів опіки та прокурора, які обов'язково будуть брати участь у справі, не повинно бути ніяких сумнівів у тому, що дитині буде краще з батьком, поновленим у своїх правах, дитині не будуть грозити ніякі небезпеки.

При поновленні в батьківських правах стосовно дитини старше 10 років обов'язково його згоду. Якщо дитина вже усиновлена, то відновлення неможливо.

Відповідачем за таким позовом буде сторона, у якої на даний момент знаходиться дитина під опікою (інший батько, орган опіки, дитяче спеціалізоване установа). Позов подається в районний суд за місцем знаходження відповідача. 

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!