В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск об установлении алиментов на содержание родителей
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск об установлении алиментов на содержание родителей

 

Зразок позовної заяви про стягнення аліментів на утримання одного з батьків, що потребує матеріальної допомоги, з урахуванням останніх змін чинного законодавства

Позовна заява подається світового судді за місцем проживання відповідача. Держмито за таких спорів позивачами не сплачується. Діти, які досягли 18 років, працездатні, повинні утримувати непрацездатних батьків, які потребують допомоги. Непрацездатними є чоловіки старше 60 років, жінки старше 55 років, а також інваліди. Потреба означає, що батьки не отримують пенсію або допомогу або їх розмір є недостатнім.

Суд оцінює доходи батьків і дітей і визначає розмір аліментів у твердій грошовій сумі. Зазвичай суд залучає до участі у справі всіх дітей, які можуть надати допомогу батькам, незалежно від бажання батьків. В позові про стягнення аліментів на утримання одного з батьків може бути відмовлено у разі, якщо батьки ухилялися від виховання дітей. Суд відмовить у позові якщо батько був позбавлений батьківських прав.

Більш докладно питання стягнення аліментів на утримання батьків з їхніх дітей висвітлено в статті «Аліменти на батьків».


Получите за 15 минут консультацию юриста!