В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление об отмене приказа о дисциплинарном взыскании
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск об отмене приказа о наложении дисциплинарного взыскания на работника

 

Зразок позовної заяви про скасування наказу про дисциплінарне стягнення підготовлений з урахуванням останніх змін трудового законодавства.

За неналежне виконання трудових обов'язків працівникам можуть бути призначені дисциплінарні стягнення. Основними видами дисциплінарних стягнень є зауваження, догана і звільнення. Окремими положеннями можуть бути передбачені інші види стягнень для окремих категорій працівників.

Дисциплінарне стягнення повинно бути застосоване роботодавцем на законних підставах, повинна бути встановлена вина працівника, обставини, за яких вчинено порушення, оцінена тяжкість проступку. Перед застосуванням покарання роботодавець повинен взяти у працівника пояснення. Роботодавець не може застосувати кілька покарань за один проступок, покарання накладається протягом 1 місяця з дня виявлення проступку.

Працівник, не згодний з діями роботодавця, має право звернутися до суду з позовною заявою про скасування наказу про дисциплінарне стягнення. У заяві бажано детально пояснити ситуацію, вказати, які дії здійснював працівник, що послужило цьому причиною, чому дисциплінарне покарання є незаконним. Для збору необхідних доказів працівник може подати роботодавцю заяву про видачу документів, пов'язаних з роботою.

Крім суду працівник може звернутися з скаргою в трудову інспекцію. Вибір органу визначається тим, якого результату збирається досягти працівник. У суді всі обставини працівник буде доводити самостійно, однак рішення суду можна буде виконати примусово, визначивши розмір грошових стягнень.

Підсудність позовів про скасування дисциплінарного стягнення визначається місцем знаходження відповідача. В якості альтернативи можна подати позов до суду, де знаходиться відокремлений підрозділ відповідача, або за місцем виконання трудового договору. Трудові спори розглядають районні суди. При подачі позовної заяви працівник звільнений від судових витрат по справі, держмито при подачі позову їм не оплачується.

Для звернення до суду щодо оскарження дисциплінарних стягнень встановлено скорочений строк – 3 місяці, а у спорах про звільнення – 1 місяць. Для дисциплінарного стягнення цей термін почне текти з моменту ознайомлення працівника з наказом про покарання. Термін застосовується судом лише за заявою відповідача, але підлягає відновленню з поважних причин, детальніше: «Відновлення строку звернення до суду по трудових спорах».

Зверніть увагу, що в позовній заяві про оскарження дисциплінарного покарання можна заявити про стягнення заробітної плати, інших платежів, компенсації моральної шкоди. При покаранні у вигляді звільнення працівника краще подати позовну заяву про поновлення на роботі.


Получите за 15 минут консультацию юриста!