В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о перепланировке квартиры
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о перепланировке квартиры

 

Повна інформація про позовну заяву про перепланування квартири, збереженні квартири в перепланованому або перевлаштованому стані, з урахуванням останніх змін законодавства.

Перепланування квартири полягає в перенесенні стін, встановлення додаткових конструкцій, виготовлення отворів і інших будівельних робіт. Перевлаштування полягає в перевстановлення мереж та обладнання квартири.

Перепланування квартири (мається на увазі та перепланування і перевлаштування) проводиться у порядку, встановленому Житловим кодексом. Завершенням законного перепланування буде отримання акта комісії. Якщо перепланування квартири була проведена без отримання дозволів або з порушенням встановленого порядку, житлове приміщення може бути вилучено у власника — шляхом продажу на торгах, у наймача — шляхом розірвання договору найму.

Для подачі позовної заяви до суду необхідно зібрати документи, які підтверджують, що перепланована квартира може бути збережена в цьому стані. Для цього необхідно звернутися державний наглядовий орган, в організацію, що має право на проведення відповідних експертних досліджень, для отримання документів, які підтверджують, що збереження перепланування квартири не порушує чиїх-небудь прав і інтересів, і відсутня загроза їх здоров'ю або життю.

Відповідачем за позовом буде орган місцевого самоврядування, відповідальний за житловий фонд. Третіми особами необхідно вказати громадян, які проживають у жилому приміщенні, мають на нього права. Позовна заява про перепланування квартири подається в районний (міський) суд за місцем знаходження відповідача. 


Получите за 15 минут консультацию юриста!