В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о предоставлении жилья взамен аварийного
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о предоставлении жилья взамен аварийного

 

Зразок позовної заяви про надання житла взамін аварійного житлового приміщення, з урахуванням змін діючого законодавства та сформованої судової практики.

Правом на пред'явлення позову до суду з вимогами про надання житла замість непридатного для проживання володіють громадяни, що займають житлові приміщення за договором соціального найму житлового приміщення. Це можуть бути як наймачі, так і члени їх сім'ї. Таке жиле приміщення надається громадянам у позачерговому порядку.

Слід звернути увагу, що нове житлове приміщення буде надано на колишніх умовах, буде укладено договір соціального найму житлове приміщення буде аналогічно з раніше займаної площі квартирі. Вимагати поліпшення житлових умов у такому порядку не можна. Виняток становлять випадки, коли є інші підстави для надання житла позачергово, а саме наявність тяжкої форми хронічного захворювання. В інших випадках поліпшується тільки технічний стан житлового приміщення.

Відповідачем за позовами про надання жилого приміщення замість підлягає знесенню буде орган, що прийняв рішення про знесення житлового будинку. В більшості випадків таким органом є місцева адміністрація. Дізнатися точне найменування компетентного органу можна з відповідного акту, який бажано отримати до звернення в суд, оскільки він допоможе в складанні позовної заяви.

Позовна заява про надання житлового приміщення відноситься до підсудності районного суду. Позов буде розглянуто за місцем знаходження житлового приміщення, підлягає знесенню. Нове житлове приміщення також буде надано у цьому ж населеному пункті. 

При утрудненні подання в суд відповідних письмових доказів, наявності клопотань процесуального плану, рекомендуємо скористатися зразками клопотань, представленим на нашому сайті.


Получите за 15 минут консультацию юриста!