В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о расторжении договора найма жилого помещения
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о расторжении договора найма жилья

 

Зразок позовної заяви про розірвання договору найму житлового приміщення, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

Право на пред'явлення такого позову мають громадяни, які мають права на спірне жиле приміщення, тобто наймач або члени його сім'ї, громадянам, які виїхали на інше постійне місце проживання.

Звертаємо увагу, що тимчасовий виїзд (на навчання, лікування, відрядження та з інших обставин) не тягне за собою розірвання договору найму житлового приміщення. В позовній заяві необхідно докладно викласти всі обставини виїзду відповідача: причини виїзду, як давно це сталося, були конфлікти між проживаючими, чи залишилися в квартирі відповідача речі, були якісь перешкоди в користуванні житлом, оплачує відповідач житло, чи має відповідач права на інші житлові приміщення.

Рішення суду буде позитивним лише у разі добровільного виїзду відповідача на інше постійне місце проживання, при наявності перешкод у використанні спірного житла, а також відмову відповідача від виконання обов'язків за договором найму. Позивачу необхідно представити докази вказних обставин, які можуть бути письмовими, або з'ясовані при допиті свідків.

Позовна заява про розірвання договору найму житлового приміщення підсудна районному суду за місцем знаходження спірного житлового приміщення, виходячи з правила виключної підсудності. 

Представлені на сайті зразки клопотань дозволять грамотно і своєчасно довести до суду свою позицію щодо виникають в ході розгляду цивільної справи процесуальних питань.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!