В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о вселении в жилое помещении
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о вселении в жилое помещение

 

Зразок позовної заяви про вселення в житлове приміщення, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

Право на житло є одним з основних, гарантованих Конституцією. Однак часом трапляються ситуації, коли вселитися в житлове приміщення важко. В основному цьому перешкоджають інші мешканці цієї квартири, кімнати чи будинки. У разі, якщо вирішити питання про вселення і проживання мирним шляхом не виходить, доведеться звертатися до суду з позовною заявою.

Така позовна заява подається в районний (міський) суд за місцем проживання відповідача. Обов'язково варто подумати про докази, які будуть представлені до суду при розгляді цієї справи.

Основними доказами будуть документи, що підтверджують право позивача на спірне жиле приміщення. Суду необхідно буде представити докази того, що позивач, до звернення з позовом, робив спроби вселитися в житлове приміщення самостійно, але не зміг з-за дій відповідача. Такими доказами може бути лист на адресу відповідача або показання свідків, які бачили і чули, що є перешкоди для вселення і проживання в спірному житлі.

Житлові спори носять особистий, побутовий характер, тому в тексті позовної заяви краще описати конкретні приклади взаємовідносин між мешканцями і використовувати вирази з яскравим негативним забарвленням.


Получите за 15 минут консультацию юриста!