В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о признании таким, что утратил право пользования жильем и снятии с регистрационного учета (выписки)
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о снятии с рег.учета

 

Зразок позовної заяви про визнання таким, що втратив право користування житловим приміщенням та зняття з реєстраційного обліку, з урахуванням останніх змін чинного законодавства. Власник житлового приміщення має право пред'явити такий позов до громадян, які перестали бути членами його сім'ї.

До членів сім'ї власника, за правилами, встановленим Житловим кодексом, ставляться його чоловік (дружина), діти і батьки, якщо вони проживають спільно з власником у цьому житловому приміщенні. Інші родичі та непрацездатні утриманці можуть бути визнані членами сім'ї власника, якщо були вселені в житло як члени сім'ї. У виняткових випадках до таких членам сім'ї можна віднести і інших громадян.

Члени сім'ї у житловому праві відрізняються від членів родини у сімейному праві. Тут головним критерієм є факт спільного проживання

Зрозуміло, що колишні члени сім'ї власника житлового приміщення не відповідають перерахованим вимогам. Причому, якщо для подружжя достатньо факту розірвання шлюбу, то для інших осіб необхідно в судовому порядку довести, що вони припинили сімейні відносини з власником. Очевидно, що не можна припинити сімейні стосунки з неповнолітніми дітьми, без позбавлення батьківських прав.

Позовна заява про визнання таким, що втратив право користування подається в районний (міський) суд, виходячи з виняткових правил підсудності – за місцем знаходження спірної квартири або будинку. 

Рекомендуємо при складанні позовної заяви врахувати загальні правила оформлення позовів, своєчасно підготувати відповідні клопотання в суд.


Получите за 15 минут консультацию юриста!