В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Інші питання організації місцевого самоврядування, формування, діяльності та відповідальності органів місцевого самоврядування визначаються законом.

Коментар статті Конституції:

Конституція закріпила місцеве самоврядування І як важливий елемент конституційного ладу, як одну із форм здійснення народовладдя.

Визначаючи концептуальні засади функціонування місцевого самоврядування в Україні (поняття, суб'єкти, матеріальну і фінансову основу місцевого самоврядування), решту питань організації місцевого. самоврядування: формування, діяльність та відповідальність органів місцевого самоврядування Конституція залишає для врегулювання окремими законами. Адже Конституція як акт тривалої дії не може врахувати різноманітні аспекти функціонування місцевого самоврядування на різних етапах його розвитку.

Отже, пошук варіантів законодавчого регулювання питань місцевого самоврядування в Україні триватиме в процесі роботи над новим поколінням законів про місцеве самоврядування. До таких законів слід віднести передусім закони про місцеве самоврядування в Україні, про статус депутатів сільських, селищних, міських рад. про органи державної виконавчої влади на місцях, про статус міст Києва і Севастополя та багато інших.


Получите за 15 минут консультацию юриста!