В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ЗМІСТ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ | СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО КОММЕНТАРИЙ НАЛОГОВОГО КОДЕКСА

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР

до статті 234 Податкового кодексу України

Правила дорожнього руху, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. N 1306, із змінами та доповненнями, дають характеристику транспортних засобів, до яких застосовуються ставки вищезазначеного збору.

До нових транспортних засобів застосовується коефіцієнт 1. При цьому новими потрібно вважати транспортні засоби, на які не було видано будь-які реєстраційні документи в іншій державі або Україні. Основою для першої реєстрації є документи купівлі-продажу від заводу виготовлювача або торговельної організації, яка здійснює продаж такого транспортного засобу.

Коефіцієнт 3 застосовується до транспортних засобів, які використовувались понад 8 років (строк обчислюється з дати виготовлення транспортного засобу, зазначеного в технічній документації до нього).

Коефіцієнт 40 застосовується до транспортних засобів, які використовувались понад 8 років.

Тобто Податковий кодекс України допускає, що об'єктом оподаткування транспортним збором може бути транспортний засіб, який вже був у використанні, а не лише новий, як це визначено у статті 14.1.124.


Получите за 15 минут консультацию юриста!