В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ЗМІСТ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ | СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО КОММЕНТАРИЙ НАЛОГОВОГО КОДЕКСА

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР

до статті 255 Податкового кодексу України

Згідно з ПКУ на платника рентної плати покладено податковий обов'язок з обчислення рентної плати, повного та своєчасного її внесення до бюджету, а також зі своєчасного подання органам державної податкової служби відповідних розрахунків. У випадку невиконання або неналежного виконання податкового обов'язку платник несе відповідальність, передбачену цим Кодексом. Зокрема, згідно зі ст. 111 ПКУ за порушення законів з питань оподаткування застосовуються такі види юридичної відповідальності як фінансова, адміністративна та кримінальна. Фінансова відповідальність за порушення законів з питань оподаткування встановлюється та застосовується згідно з ПКУ та іншими законами. Фінансова відповідальність застосовується у вигляді штрафних (фінансових) санкцій та/або пені.

Контроль за правильністю обчислення, своєчасністю і повнотою справляння рентної плати до бюджету здійснюють органи державної податкової служби, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 61 ПКУ податковий контроль - система заходів, що вживаються контролюючими органами з метою контролю правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів, а також дотримання законодавства з питань проведення розрахункових та касових операцій, патентування, ліцензування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Згідно зі ст. 62 ПКУ податковий контроль здійснюється шляхом:

ведення обліку платників податків;

інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів державної податкової служби;

перевірок та звірок відповідно до вимог цього Кодексу, а також перевірок щодо дотримання законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у порядку, встановленому законами України, що регулюють відповідну сферу правовідносин.


Получите за 15 минут консультацию юриста!