В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Рішення про створення прийомної сім'ї приймається районною, районною в містах Києві та Севастополі державними адміністраціями, виконавчим комітетом міської (міст республіканського Автономної Республіки Крим і міст обласного значення) ради в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

2. Між прийомними батьками та органом, який прийняв рішення про створення прийомної сім'ї, на основі типового договору укладається договір про влаштування дітей до прийомної сім'ї.

3. Орган, який прийняв рішення про створення прийомної сім'ї, зобов'язаний контролювати виконання прийомними батьками своїх обов'язків щодо виховання та утримання дітей.

4. Положення про прийомну сім'ю та типовий договір про влаштування дітей до прийомної сім'ї затверджуються Кабінетом Міністрів України.



Комментарий:

Докладніше про утворювання прийомної сім'ї відповідно до Положення № 565 читайте в ст. 256і СК.

Матеріальне забезпечення прийомної сім'ї здійснюється за правилами п. 18 — 25 Положення № 565:

«Фінансування прийомної сім'ї на утримання прийомних дітей здійснюється за рахунок видатків з районних бюджетів та бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим і міст обласного значення.

Прийомній сім'ї щомісяця виділяються кошти на харчування прийомних дітей, придбання для них одягу, взуття/ м'якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо відповідно до норм, визначених законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім І, перераховують

на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку За місцем проживання прийомної сім'ї.

Заощаджені протягом року бюджетні кошти вилученню не підлягають і викорИст0вуються прийомними батьками для задоволення потреб прийомних дітей у наступному році.

Контроль за належним використанням бюджетних коштів прийомною сім'єю здійснюється в порядку, встановленому законодавством.

На час навчання прийомних дітей у професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І — IV рівнів акредитації після досягнення ними 18-річй0го віку кошти на їх утримання виділяються прийомним батькам з відповідного місцевог бюджету, якщо прийомні діти на час навчання проживають у прийомній сім'ї

Місцеві відділи у справах сім'ї та молоді за участю громадських організацій професійних спілок щороку забезпечують безкоштовне оздоровлення прийомних ДІт " у дитячих оздоровчих закладах.

Прийомні діти, які за медичними показаннями потребують санаторно-курортного лікування, забезпечуються путівками до спеціалізованих санаторіїв.

Інші питання матеріального та фінансового забезпечення прийомної сім'ї вирішаються органом, який прийняв рішення про її створення.


Получите за 15 минут консультацию юриста!