В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Судовий наказ може бути видано, якщо:

1) заявлено вимогу, яка Ґрунтується на правочині, вчиненому у письмовій формі;

2) заявлено вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати;

3) заявлено вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку відповідача, боржника, дитини або транспортних засобів боржника.

2. Судовий наказ може бути видано і в інших випадках, встановлених законом.



Коментар:

Підстави для видачі судового наказу перераховані в статті, що коментується. Це вимога, заснована на угоді, вчиненій у письмовій формі, а також на підставі вимоги про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати; на підставі вимоги про компенсацію витрат на проведення розшуку відповідача, боржника, дитини або транспортних засобів боржника.

Судовий наказ може бути виданий і в інших випадках, встановлених законом. Вимоги, на підставі яких може бути виданий наказ, мають бути формально беззаперечними. Як відзначає В. Н. Аріунов, спрощена правова процедура по видачі судового наказу (наказне провадження) цілком обумовлена правовою природою матеріально-правових вимог, що підлягають захисту. Можна визна-чити її як специфічну форму захисту прав і інтересів кредитора як особи, що спирається на безперечні документи проти сторони, яка не виконує зобов'я-зань .


Получите за 15 минут консультацию юриста!