В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. У разі відкладення розгляду справи показання свідків, зібрані за судовими дорученнями в порядку забезпечення доказів під час допиту їх за місцем проживання, або показання, дані ними у судовому засіданнів якому було ухвалено скасоване рішення, повинні бути оголошені і досліджені в судовому засіданнів якому ухвалено рішення, якщо участь цих свідків у новому судовому засіданні є неможливою. Особи, які беруть участь у справі, мають право висловити своє ставлення до цих показань і дати щодо них свої пояснення.



Коментар:

Відповідно до статті, що коментується, показання свідків, допитаних в по-рядку судового доручення (ст. 132 ЦПК), в порядку забезпечення доказів (ст. 133 ЦПК), показання, дані ними в судовому засіданні, в якому було ухвалено скасувати рішення, повинні бути досліджені і оцінені в сукупності з іншими засобами доведення, якщо участь свідків неможлива. Головуючий зобов'язаний оголосити показання таких свідків в залі судового засідання.

Оскільки особи, які беруть участь в справі, в подібному випадку не мають можливості ставити свідкові питання, їм надано право висловити своє відно-шення до цих показань і дати пояснення відразу ж після оголошення показань.


Получите за 15 минут консультацию юриста!