В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. За формою і змістом заочне рішення повинно відповідати вимогам, встановленим статтями 213 і 215 цього Кодексу, і, крім цього, у ньому має бути зазначено строк і порядок подання заяви про його перегляд.



Коментар:

Стаття, що коментується, запровадила процесуальний інститут «Заочне рішення».

Заочним рішенням називається рішення суду, прийняте за відсутності відповідача (заочно), і зберігає усі якості рішення, ухваленого після повно-цінного провадження.

На заочне рішення розповсюджуються загальні вимоги, що пред'являються до судових рішень. Зміст судового рішення, його послідовність викладені в ст. 215 ЦПК. Заочне рішення повинне складатися з чотирьох частин: вступної, описової, мотивувальної і резолютивної. Але в мотивувальній частині рішення не будуть відображені пояснення відповідача, які він не давав суду, тому що не з'явився в судове засідання.

Заочне рішення повинне бути законним, тобто ухваленим з дотриманням всіх норм матеріального і процесуального права. Заочне рішення буде об-грунтованим, якщо в ньому відображені і з'ясовані обставини, що мають зна-чення і підтверджують вимоги і заперечення сторін, встановлені за допомогою законних засобів доказування.

У резолютивній частині заочного рішення, окрім вимог п. 4 ч. 1 ст. 215 ЦПК мають бути вказані термін (10 днів) і порядок подачі заяви (суду який її прийняв) про його перегляд.


Получите за 15 минут консультацию юриста!