В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Про заочний розгляд справи суд постановляє ухвалу.

Розгляд справи і ухвалення рішення проводяться за загальними правилами з винятками і доповненнями, встановленими цією главою.



Коментар:

Якщо суд не має відомостей про причину неявки в судове засідання відпо-відача, який належним чином повідомлений, або причини неявки будуть визнані неповажними, суд може постановити ухвалу про заочний розгляд справи. ЦПК не вказує на форму такої ухвали, але оскільки дана ухвала пов'язана з рухом справи в суді першої інстанції, вона повинна бути оформлена окремим процесуальним документом, постановленим в нарадчій кімнаті.

Заочний розгляд справи проводиться, в основному, за правилами позовного провадження. Винятком із загального правового регламенту є неучасть в судовому засіданні відповідача, тому порядок заочного розгляду справи має низку винятків і доповнень.

При заочному розгляді справи позивач обґрунтовує обставини, вимоги і заперечення, підтверджує їх колом необхідних доказів. Відповідач позбавляє себе такої можливості, проте це не означає, що суд обов'язково задовольнить вимогу позивача. Позивач за загальними правилами доказування підтверджує свої вимоги, і якщо суд не переконаний в обґрунтованості цих вимог, може ухвалити рішення про відмову в заочному задоволенні позову.


Получите за 15 минут консультацию юриста!