В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Якщо протягом тримісячного строку з дня публікації про виклик держателя втраченого цінного папера на пред'явника або векселя не надійде заяви, зазначеної у статті 264 цього Кодексу, суд призначає справу до розгляду.

2. Про день розгляду справи суд повідомляє заявника, емітента втраченого цінного папера на пред'явника або зобов'язаних за векселем осіб.



Коментар:

Частина 1 статті, що коментується, передбачає процесуально-правові на-слідки у випадку, якщо протягом тримісячного строку з дня публікації про виклик держателя втраченого цінного папера на пред'явника або векселя не надійде заяви про те, що він є держателем цінного папера. В цьому випадку суддя призначає справу про поновлення прав на втрачений цінний папір, у тому числі на вексель на пред'явника, на розгляд, тобто на відміну положень, установлених ч. 1 ст. 265 ЦПК, які передбачають процесуально-правові на-слідки, які настають, якщо держатель цінного папера на пред'явника, в тому числі векселя на пред'явника, подасть до суду заяву і надасть оригінали за-значених документів. У цьому випадку, як було зазначено, суд постановляє ухвалу про залишення втрачених цінних паперів на пред'явника без розгляду і пропонує заявнику в двомісячний строк пред'явити до держателя позов. Як було сказано, буде пред'явлено віндикаційний позов.

При призначенні судом справи про відновлення прав за втраченими цінними паперами на пред'явника, в тому числі права на вексель на пред'явника в порядку окремого провадження до розгляду, суд повідомляє про день і час розгляду справи заявника, емітента втраченого цінного папера на пред'явника та осіб, які зобов'язані за векселем (слід би передбачити, що суд має повідомити і осіб, зобов'язаних за цінним папером, оскільки вони є заінтересованими особами). Справи в порядку окремого провадження, як було зазначено, розглядаються з дотриманням загальних правил, установлених ЦПК (див. коментар до ст. 235 ЦПК).


Получите за 15 минут консультацию юриста!