В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Касаційна скарга подається безпосередньо до суду касаційної інстанції, де еона реєструється і передається е порядку черговості судді-доповідачу, який перевіряє її відповідність вимогам, встановленим статтею 326 цього Кодексу (ч. 1 ст. 327 ЦПК наведена в редакції Закону України від 16 березня 2006 р. «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо касаційного провадження»)1.

2. У разі надходження касаційної скарги, не оформленої відповідно до вимог, встановлених статтею 326 цього Кодексу, або у разі несплати суми судового збору чи неоплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи застосовуються положення статті 121 цього Кодексу, про що суддею-доповідачем постановляється відповідна ухвала.



Коментар:

Відповідно до ч. 1 статті, що коментується, касаційна скарга подається безпосередньо до суду касаційної інстанції, де вона реєструється і передається в порядку черговості судді-доповідачу, який перевіряє її відповідність вимогам, встановленим ст. 326 ЦПК (ч. 1 ст. 327 ЦПК у редакції Закону України від 16 березня 2006 р. «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо касаційного провадження»)2.

Відповідно до ч. 2 статті, що коментується, у разі надходження касаційної скарги, не оформленої відповідно до вимог, встановлених ст. 326 ЦПК, або у разі несплати суми судового збору чи неоплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи застосовуються положення ст. 121 ЦПК, про що суддею-доповідачем постановляється відповідна ухвала.

Як випливає зі змісту ч. 1 ст. 121 ЦПК відповідно до вимог ст. 326 ЦПК, якщо касаційна скарга не оформлена відповідно до форми і змісту, передбачених ст. 326 ЦПК, або у разі несплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи суддя-доповідач постановляє ухвалу про залишення касаційної скарги без руху, в якій зазначаються підстави залишення касаційної скарги без руху, про що повідомляє особу, яка подала касаційну скаргу, і надає строк для усунення недоліків касаційної скарги. Якщо особа, яка подала касаційну скаргу, відповідно до ухвали, постановленої суддею- доповідачем, виконає в установлений строк вимоги, зазначені в ухвалі, сплатить суму судового збору, а також сплатить витрати на інформаційно-технічний розгляд справи, касаційна скарга вважається поданою в день початкового подання її до суду касаційної інстанції. Інакше касаційна скарга вважається неподаною і повертається особі, яка подала касаційну скаргу (див. коментар до ч. 1 і 2 ст. 121 ЦПК).


Получите за 15 минут консультацию юриста!