В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою осіб, які брали участь у справі, або за ініціативою суду.



Коментар:

Суб'єктами права на звернення до суду із заявою про відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі можуть бути насамперед особи, які брали участь у справі, правове становище яких у цивільному процесі визначається нормами параграфа 1 глави 4 (статті 26-45 ЦПК).

Відповідно до п. 20.1 Тимчасової інструкції з діловодства в місцевому за-гальному суді, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17 лютого 2005 р. № 20, на суди покладено державну функцію з організації архівної справи. Її завдання полягають у створенні архівів у судах, організації діловодства, веденні обліку справ і документів, формуванні їх для здачі в архів суду, забезпеченні зберігання архівних справ і проведенні експертизи цінності справ і документів з метою здачі їх до державного архіву . Тому суду також надано право з власної ініціативи здійснити відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі.


Получите за 15 минут консультацию юриста!