В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. У заяві повинно бути зазначено, про відновлення якого саме провадження просить заявник, чи було у справі ухвалено рішення по суті справи або постановлена ухвала про закриття провадження, якою саме особою з числа осіб, які брали участь у справі, був заявник, хто конкретно і в якості кого брав участь у справі, місце проживання чи місцезнаходження цих осіб, що відомо заявнику про обставини втрати провадження, про місцезнаходження копій документів провадження або відомостей щодо них, поновлення яких саме документів заявник вважає необхідним, для якої мети необхідне їх поновлення.

2. До заяви про відновлення втраченого провадження додаються документи або їх копи, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку, що збереглися у заявника або у справі.



Коментар:

Згідно з частиною першою статті, що коментується, в заяві про відновлення втраченого судового провадження обов'язково мають бути зазначені відомості, необхідні для її відновлення, які перелічені в ній вичерпним чином.

Зокрема, в заяві обов'язково має міститись вказівка на те, з якою метою заявнику необхідно відновлення втраченого судового провадження.

Відсутність будь-якої із зазначених відомостей означає, що заяву подано без дотримання вимог, зазначених у законі, і суддя своєю ухвалою може залишити її без руху (див. коментар до ст. 406 ЦПК).

Заявник до заяви про відновлення втраченого судового провадження повинен додати документи, які збереглися і мають відношення до справи (в тому числі і ті, що не були раніше досліджені в судовому засіданні), оригінали або їх копії, навіть якщо вони не завірені в установленому законом порядку, але збереглись у заявника або у справі. Це можуть бути, зокрема, копії позовної заяви, апеляційної або касаційної скарги, рішення і ухвали суду, судові повістки, повідомлення або оголошення про виклик до суду, виконавчий лист або копія акта про опис майна, а також інші документи, які вказують на наявність судового провадження у справі і які збереглися у заявника. У будь- якому випадку вони мають бути прийняті судом і в подальшому можуть бути ним досліджені.

У випадку якщо є відомості про те, що документи, які мають відношення до справи, знаходяться в установах, організаціях, в окремих громадян, то про це заявник має зазначити в заяві до суду, а суд за клопотанням заінтересованих осіб витребує їх у стадії підготовки справи до судового розгляду.


Получите за 15 минут консультацию юриста!