В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Державне правосуддя допомагає розглядати спірні ситуації, що виникають всередині країни. Якщо конфлікт виник при укладенні або виконанні договору, стороною якого виступає іноземна компанія, то звертатися потрібно в міжнародний комерційний арбітраж.

Розгляд зовнішньоторговельного спору – складна справа, яка вимагає знань законів. Встановити в ньому істину без грамотного юриста не вийде.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО АДВОКАТА

Юридична консультація допомагає знайти відповіді на наступні питання зовнішньоекономічного судочинства:

1. Категорії справ, які підсудні міжнародного арбітражу

Закон встановлює дві категорії економічних конфліктів, які розглядаються третейськими судами:

Якщо однією з сторін договірних відносин виступає підприємство, що знаходиться в межах України.

Якщо конфліктна ситуація виникла між фірмами з іноземними інвестуванням або міжнародними компаніями, розташованими в Українi.

Юрист пояснить, учасники яких справ вправі передати їх на врегулювання зовнішньоторговельного органу правосуддя. Ця інформація дозволить розглядати комерційні спори за участю іноземців без внутрішньодержавної судової тяганини.

2. Процедура оформлення арбітражної угоди

Законом закріплено, що розгляд спорів зовнішньоекономічної судовою інстанцією відбувається тільки при укладенні арбітражної угоди. Воно обов'язково оформлюється письмово у вигляді окремої паперу або внесенням у договір застереження про право на звернення до зовнішньоекономічний арбітраж.

У разі, якщо один учасник спору звернеться після підписання угоди в державний суд, то друга сторона має право подати клопотання про припинення розгляду справи.

У такій ситуації його розглядає міжнародний комерційний арбітраж в нашій країні чи за кордоном. Це правило діє, якщо не буде встановлена недійсність або неможливість виконання арбітражної угоди.

Адвокат пояснить, як правильно оформити повноваження сторін про дозвіл конфлікту зовнішньоторговельної судовою інстанцією. Це дозволить уникнути затягування провадження у справі за спорів про третейське застереження.

3. Правила формування складу суду

Зовнішньоторговельний суд складається з трьох арбітрів. Два судді призначаються сторонами, а третій – вибирається за рішенням призначених осіб. Ця процедура використовується, якщо конфліктуючі сторони не встановили інший порядок.

Закон визначає, що учасники формують склад суду за згодою між собою. Якщо вони не врегулювали питання його формування, судді призначаються на підставі норм права або за рішенням органу, що здійснює функції сприяння і контролю арбітражу.

Юрист розповість, як правильно і своєчасно сформувати зовнішньоторговельну судову колегію, що дозволить вирішувати спірну ситуацію вибраних вами арбітрами.

4. Винесення рішення третейськими суддями.

За Законом вирішення спорів міжнародним судом відбувається на підставі:

Норм і систем права, обраних сторонами.

Колізійними нормами (правилами, які вказують на використання законів конкретної країни), що суд сам вважає застосовними.

Умов договору.

Звичаїв торговельного обороту, які застосовуються до даного справі.

Рішення суду виноситься письмово та підписується всіма суддями. Воно повинно містити підстави винесення, висновок про задоволення заявлених вимог, суму спеціалізованого збирання і розподіл її між учасниками. Копії судового акта обов'язково вручаються сторонам. Консультація професіонала допоможе дізнатися, як виноситься і оформляється підсумок розгляду, якщо справу розглядає міжнародний комерційний арбітраж в Українi. Ці знання допоможуть отримати на руки коректно оформлений акт правосуддя.

5. Оскарження рішень зовнішньоторговельного арбітражного суду.

Закон встановлює, що оскаржити рішення міжнародного комерційного арбітражу можна тільки клопочучись про його скасування. Воно скасовується з таких підстав:

Доведеним ініціатором процесу оспорювання (недієздатність сторони, не повідомлення учасника про призначення судді або дати процесу, винесення рішення без арбітражної угоди).

Встановленим державним органом правосуддя (суперечка за законом розглядається у внутрішньодержавному суді, рішення суперечить порядку публічності України).

Якщо таких проблем виявлено не буде, рішення підлягає виконанню на території України в обов'язковому порядку. Юрист розповість правила оскарження судових актів зовнішньоторговельних судів. Така інформація дозволить вам відстояти свої права при невірному і несправедливому вирішенні конфлікту.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ НА САЙТ 

Міжнародний комерційний арбітраж в нашій країні або за кордоном – спосіб розглянути зовнішньоекономічні спори без звернення до завантажену державну систему правосуддя.

Процес розгляду спорів у ньому зажадає знань законів двох або трьох держав. Співробітники порталу допоможуть, якщо вам належить звернення до зовнішньоторговельний судовий орган.

Ми працюємо онлайн, не доведеться витрачати час на пошуки юридичної контори. Ми працюємо, щоб вам було зручно.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!