В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Працевлаштування за кордоном - вихід для тих, хто хоче побудувати бізнес в іншій країні або не знайшов належної реалізації своїх талантів в рідній державі. Зважившись працювати в Україні, потрібно враховувати наступне:

• тимчасовий вид на проживання - документ, який дозволить жити в країні рік і більше. Якщо компанія буде зацікавлена у праці іноземця і далі, ВНЖ можна продовжити на тій же підставі;

• щоб отримати посвідку на проживання, попередньо необхідно поклопотатися про такий документ, як дозвіл на працевлаштування. З одного боку, це захист компанії при наймі на роботу іноземного громадянина, з іншого - підстава для отримання ВНЖ.

Зверніть увагу, що якщо іноземець отримує постійну посвідку на проживання, він має право офіційно працевлаштуватися в Україні без додаткових дозволів.

Крім цього, потрібно знати, що Закон України зобов'язує зареєструвати місце проживання через 30 днів після отримання ВНЖ - і тимчасового, і постійного. Питання доведеться вирішувати або з роботодавцем, або звернутися до юристів по міграційному праву. Це стандартна послуга для іноземних громадян, так що рішення займе, від сили, 1-2 дня.

Перспективи в Україні

Отримавши посвідку на тимчасове проживання в Україні, іноземець отримує "пакет прав" українських громадян, крім можливості обирати президента і приймати участь в інших аналогічних голосованіях.Но якщо нерезидент проживе в країні більше 5 років, не виїжджаючи за її межі на тривалий термін, в такому випадку він може претендувати на отримання громадянства України.

Звернувшись до юристів, іноземець може проконсультуватися відносного українського законодавства і визначити для себе оптимальний варіант легалізації в країні. Будь то ВНЖ або навіть ПМЖ, якщо для цього достатньо підстав, фахівці гарантують вирішення питання в зазначені терміни. Правознавці оперативно підготують документи, представлять їх в центр зайнятості, а також в міграційну службу. Разом з цим, правознавці допоможуть прискореному вирішенню питань законним шляхом.


Получите за 15 минут консультацию юриста!