В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Як скласти договір? Що він у себе включає? Яка вартість складання договору? Чи можна обійтися без нього?

З договорами у своєму житті стикається кожен, тому такими питаннями задаються всі. Відповісти на них і розібратися з основними моментами договірного права покликані юристи ресурсу. Вони нададуть вам допомогу в складанні договору та детально проконсультують по кожному виду угод.

ТОП 4 ПИТАННЯ ПО СКЛАДАННЮ ДОГОВОРІВ

1. Навіщо потрібен договір?

Договір закріплює умови виконання угоди та зобов'язання сторін. Грамотно складена угода – це гарантований захист юридичних прав та інтересів. Його відсутність призводить до визнання правочину недосконалою, що прирівнюється до збитків і судових розглядів. Звідси випливають вимоги закону до дотримання форми угод.

2. Як оформляти угоди?

Умови оформлення:

Розробляєте угоду в письмовій формі. Виняток — разові угоди, наприклад, роздрібна купівля-продаж. У передбачених законом випадках, потрібно нотаріальне посвідчення або державна реєстрація угоди.

При складних операціях, де змішані елементи двох і більше угод, варто замовити послуги по складанню договорів у юристів. Ця робота потребує професійних знань.

Підписуєте документ власноручно або за допомогою довіреної особи, що має на те відповідні повноваження.

Якщо сторони не заперечують, то укласти угоду з використанням цифрового підпису. Цей варіант підходить, коли угода укладається віддалено.

Після підписання сторонами, договір вважається укладеним і зобов'язання, що містяться в ньому, стають обов'язковими для виконання.

3. Як грамотно скласти?

Складання та укладання договорів – відповідальний захід, тому конкретно сформулюйте вимоги і умови. Ви повинні чітко уявляти послідовність спільної роботи з партнером. Пам'ятайте, що правильне складання та оформлення договорів забезпечить відсутність проблем в майбутньому.

Якщо необхідні підготовчі дії закінчені, ви позначаєте наступне:

Вступну частину. Тут ви вказуєте вид угоди (купівля-продаж, поставка, послуги), дату і місце укладення договору, найменування сторін, їхні адреси і реквізити, Ф. І. О. та посади осіб — підписантів. Якщо сторону представляє довірена особа, то відзначте це в угоді.

Предметну частину. Тут ви вказуєте наступні умови: суть угоди, права та обов'язки, вартість і порядок розрахунків, терміни виконання, відповідальність сторін.

Важливо знати, що у першу чергу досягається згода з істотними умовами. Їх відсутність призведе до визнання угоди неукладеною. Тому складання та оформлення договорів передбачає ці положення. Істотними умовами для договорів купівлі-продажу, міни, послуг, підряду є предмет (опис суті угоди), для постачання – є предмет і терміни.

Додаткові умови. Їх зміст різниться і залежить від конкретного виду угоди. До додатковим умовам договору купівлі-продажу відносяться кількість, асортимент, комплектність, поставки є ціна.

Додатка. Кошториси, розрахунки, характеристики, акти, не включені в текст угоди, додаються до договору. Вони несуть роз'яснює і уточнюючий характер і є невід'ємною частиною договору.

4. Коли необхідна допомога юриста?

Підприємці намагаються застосувати до своєї ситуації шаблони угод, які скачують з інтернету або беруть у знайомих. "Чужий договір — поганий договір". Кожна операція індивідуальна і має ряд особливостей, тому складання договорів в конкретному випадку, вам рекомендуємо замовити у професіоналів. Фахівці порталу:

досконально вивчать ситуацію;

проведуть юридичну експертизу документів;

розроблять оптимальний для вашого бізнесу договір;

врахують нюанси майбутньої угоди;

передбачать варіанти подій і забезпечать захист.

Якщо ви порівняйте вартість складання договору фахівцями ресурсу та суму збитків від неграмотного угоди, то ви будете працювати тільки з нами.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!