В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Створення окремих видів продукції (ліки, зброю) вимагає контролю держави через підвищену небезпеку для людини. Ліцензування та сертифікація продукції – робота державних органів, яка допомагає владі стежити за дотриманням законів при створенні та розповсюдженні продуктів, обмежених у торговельному обороті.

Отримати ліцензію самостійно складно і клопітно. Такі дії вимагають знання законів і тимчасових витрат. Якщо немає бажання збирати документи і стояти в чергах, варто довірити цю справу юриста.

Співробітники порталу підкажуть:

Як придбати дозвіл на випуск товарів.

Які папери надати.

Який час потрібно для видачі сертифіката.

Скільки потрібно заплатити за ліцензію.

ОФОРМЛЯЄМО ДОЗВІЛ НА ВИПУСК ПРОДУКЦІЇ – 4 ПРИЧИНИ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ

В ході юридичної консультації ви дізнаєтесь аспекти отримання державного схвалення на випуск конкретних товарів.

1. Види продукції, випуск якої вимагає дозволу.

Відповідно до закону ліцензування зажадає виробництво:

Шифрувальних засобів та комунікаційних систем.

Техніки для стеження.

Засобів захисту конфіденційних відомостей.

Поліграфічної продукції, захищеної від підробок.

Авіаційної, військової техніки і боєприпасів.

Зброї цивільного та службового призначення.

Ліків і медичної техніки.

Придбання сертифіката вимагає і ремонт, і реалізація цих товарів. Юрист пояснить вам, який бізнес можна почати, не отримавши державного схвалення. Ці знання допоможуть почати свою справу, не порушуючи закон, і уникнути покарання за підприємництво без ліцензії.

2. Порядок подачі заяви на отримання ліцензії.

Закон встановлює, що при бажанні отримати дозвіл здобувач подає до уповноваженого органу заяву про отримання ліцензії. У ньому зазначаються:

Найменування, правова форма, місце знаходження організації або особисті дані індивідуального підприємця.

Адреса виробничих цехів і підприємства.

Індивідуальний номер платника податків.

Вид робіт, для проведення яких отримується дозвіл.

Реквізити квитанції про сплату держмита.

Відомості про документи, які додаються до заяви за правилами ліцензування конкретного виду послуг і робіт. До звернення додаються копії паперів, реквізити яких вказувалися в ньому. Посадові особи не вправі вимагати зазначення в заяві відомостей, що не містяться в законі. Адвокат розповість, які дані написати звернення до державного органу, та яку документацію докласти для отримання сертифіката. Це дозволить вам скоротити час придбання ліцензії.

3. Процедура видачі дозволу.

За законом державний орган за результатами розгляду заяви здобувача виносить рішення і дозволяє видати ліцензію або відмовляє у її видачі. Воно оформляється наказом. Разом з ним готується і бланк дозволу, якщо схвалення державного органу було отримано.

Розглядається звернення в термін, що не перевищує 45 днів з моменту подачі документів. Рішення про видачу сертифіката направляється заявнику не пізніше, ніж через три дні після його прийняття. Якщо в заяві зазначено прохання одержати електронну ліцензію, то здобувачеві по мережі інтернет направляється документ, засвідчений за допомогою електронного підпису.

Юрист пояснить, за який час державний орган схвалює випуск продукції, і як отримати дозвіл чи відмову у видачі ліцензії. Ці знання знадобляться для захисту від зловживань з боку чиновників, і допоможуть скоротити час придбання можливості випускати ліцензовану продукцію.

4. Вартість ліцензування.

Законодавчо закріплено, що сертифікація і ліцензування виробництва товарів відбувається на платній основі. За придбання дозволу доведеться заплатити державне мито, розмір якої залежить від конкретного виду ліцензованих послуг.

Адвокат в ході консультації підкаже вам, скільки заплатити за ліцензію на створення конкретного виду продукції. Це допоможе вам уникнути зайвих витрат при отриманні схвалення держави для початку нового бізнесу.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ НА САЙТ

Отримати ліцензію без знань про вимоги законодавства не вийде. Професіонали допоможуть вам дізнатися, куди звернутися, як викласти прохання, і які документи зібрати. Завдяки юридичній підтримці ви отримаєте сертифікат на випуск будь-яких товарів.

 

Ми працюємо в онлайн режимі, тому звернувшись до нас, ви наберетеся потрібних знань, не виходячи з дому.


Получите за 15 минут консультацию юриста!