В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Навчання людей – складний процес, для організації якого потрібні педагогічний персонал, безпечне будівля, навчальні програми, тому держава запроваджує обов'язкове ліцензування освітніх установ. Для отримання державного дозволу потрібні знання законів і нормативних актів, що регулюють видачу схвалення навчального процесу, і без допомоги грамотного юриста в такій справі не обійтися.

Адвокати сайту допоможуть дізнатися, які види освітніх послуг вимагають дозволу і як оформляти ліцензію. Це дозволить відстояти право на організацію процедури набуття знань.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО ПРОФЕСІОНАЛА

1. Оформлення заяви про реєстрацію права на проведення навчальних заходів

Згідно з Постановою Уряду, щоб отримати дозвіл на надання послуг з освіти людей, треба подати заяву про це в спеціалізований державний орган. Прикласти до нього докази організації навчального процесу так, як зазначено в законі.

Це – довідки пожежної та епідеміологічної служби, перелік дисциплін, що викладаються, підтвердження кадрового складу і матеріально-технічного змісту. Юридична допомога дозволить вам дізнатися, куди звернутися за ліцензією і в який термін держава схвалює появу нового навчального закладу.

2. Скільки коштує процедура отримання ліцензії?

За законом за надання права вчити людей держава стягує мито, сума якої визначається податковим законодавством. Бесіда з професіоналом допоможе дізнатися, скільки доведеться заплатити за ліцензування.

3. Анулювання або призупинення дозволу навчати людей

Закон визначає безстроковість дії ліцензії, але при цьому встановлює право держави призупинити або анулювати такий документ. Це відбувається у разі недоліків в організації навчального процесу, які вже встановлені державним органом і не усунені навчальним закладом за шість місяців.

Юрист пояснить ситуації, коли можлива призупинення або припинення дії ліцензії, як уникнути заборони на проведення навчальних занять. Такі знання допоможуть вам захистити себе і учнів від неправомірного припинення дії навчальних програм.

4. Які види освітньої діяльності, що не ліцензуються?

Постанова Уряду встановлює перелік навчальних послуг, які не передбачають державного схвалення.

До таких дій відносяться:

Лекції, семінари, стажування, якщо вони проходять один раз.

Навчальні дії, які не призводять до придбання дипломів або атестатів.

Робота педагогів, якщо вона проводиться людиною індивідуально.

Консультація професіонала допоможе вам зрозуміти, чи потрібно отримувати ліцензію при створенні дошкільного закладу, захистити інтереси при необгрунтованому вимозі отримати дозвіл держави на викладання.

5. Які послуги підлягають ліцензуванню?

Закон встановлює широкий перелік дій, для яких доводиться отримувати ліцензію. У нього входять медичні послуги, якщо вони не виявляються на території наукового центру "Сколково". Бесіда з адвокатом дозволить зрозуміти, чи потрібно ліцензування медичної установи? Чи відрізняється процедура видачі права лікувати людей, від отримання дозволу на навчальні послуги?

ПЕРЕВАГИ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ САЙТУ 

Прядок отримання державного схвалення на освітній процес – складний і заплутаний механізм. Співробітники порталу допоможуть вам захистити себе і близьких, прискорити процес придбання прав на освітні послуги.

Юристи допоможуть правильно оформити заяву на видачу дозволу, зібрати всі папери, без яких не вийде придбати право на організацію навчання.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!