В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Немає більш складної галузі в юриспруденції, ніж кримінально-процесуальне право.

Вона включає норми про відносини, пов'язані:

з розслідуванням і розкриттям злочинів;

розглядом справ у суді першої інстанції;

апеляцією і касацією;

наглядовою виробництвом.

Порядок судочинства викладено в Кримінально-процесуальному кодексі. Відступи від викладених правил - не допускаються.

При здійсненні судочинства вирішується доля людини. Якщо метою кримінального переслідування ставиться покарання особи, що скоїла злочин, то суворе дотримання норм процесуального права захищає громадянина від необґрунтованого або незаконного обвинувачення, засудження, обмеження свободи.

Стороною обвинувачення у кримінальних справах виступає держава. Від його особи говорять і діють професіонали, з необхідними знаннями норм закону і практичним досвідом їх застосування.

Допомога адвоката в галузі кримінально-процесуального права важко переоцінити. Від його участі в захисті залежить, наскільки справедливим стане судовий процес і його підсумок.

ТОП-5 ПОПУЛЯРНИХ ПИТАНЬ ПРО КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

1. Коли звертатися до юриста?

Кримінальне судочинство поділяється на дві стадії:

Досудову, що включає порушення кримінальної справи, розслідування;

Судовий розгляд.

Чим раніше зверніться за юридичною допомогою, тим ефективніше захищати свої процесуальні права. Результат справи залежить від швидкості втручання захисника в слідчі дії.

2. Кому потрібна юридична допомога?

Кримінальний юрист або адвокат представляє інтереси тієї особи, щодо якої порушено справу або ведеться кримінальне переслідування.

Скористатися послугами юридичним може будь-який учасник процесу. Потерпілий, який бажає отримати матеріальну компенсацію завданої йому шкоди. Свідки, експерти, законні представники будь - якої зі сторін звертаються за консультаціями або роз'ясненнями своїх прав.

3. Яку допомогу я отримаю?

Звертаючись до юристів, ви можете розраховувати на такі види правової допомоги:

консультування, тобто роз'яснення прав і обов'язків, положень закону, порядку подальших дій; складання позовів, клопотань, скарг, заяв і т. д. участь у судовому процесі в якості захисника.

4. Чи можу я сам захистити свої права?

Закон не зобов'язує користуватися послугами адвоката, за винятком особливих випадків. Самозахист прав у кримінальному процесі допускається. Але важливо не переоцінити свої знання.

Судочинство у кримінальних справах носить змагальний характер. Потрібна чітка, продумана і виважена позиція, яку треба відстоювати. На консультації дізнаєтеся, як грамотно відповідати на запитання та забезпечити захист своїх прав при проведенні різних процесуальних дій.

5. Як бути якщо суд виніс рішення не на мою користь?

У кримінальному процесі суд виступає арбітром між обвинуваченням і захистом. Чим сильніша позиція сторони, тим більше шансів на вдалий результат справи. Але якщо вирок винесено - є можливість домогтися його перегляду та скасування.

Для цього подається апеляційна або касаційна скарга у вищу інстанцію. Скористайтеся допомогою юриста для складання документа.

У ситуації, коли від професіоналізму юриста залежить не тільки честь і гідність, але і свобода - до його вибору варто підійти з усією можливою серйозністю. Грамотно побудована захист гарантує благополучний результат судового засідання.

Скористайтеся для отримання необхідних консультацій, сервісом та вирішенням проблеми займуться адвокати по кримінальних справах.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!