В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Самостійно розібратися в юридичних тонкощах складно. Не всі громадяни знають свої процесуальні права і специфіку судового розгляду. Різноманіття проблем, що виникають на підготовчому етапі по зверненню до суду з позовом, потребує певних знаннях права. Компенсацією їх відсутності стане юридична консультація.

ТОП 4 ПИТАННЯ ДО ЮРИСТА

Ефективний захист законних інтересів і прав відповідно до законодавства здійснюється в якості представництва по судовій справі. Отримавши рекомендацію від фахівця в галузі права і визначивши перелік необхідної документації, а також обравши алгоритм дій у процесі, вирішується питання необхідності представника або самостійного захисту.

1. Обов'язковий адвокат для недієздатного громадянина в суді?

Недієздатний громадянин має право брати участь у процесі розгляду справи в суді і бути присутнім на слуханнях особисто. Його інтереси за законом може висловлювати представник.

Цивільно-процесуальне право недієздатної особи може реалізувати його опікун, піклувальник, батько або мати (або усиновителі), та інші громадяни за нормами чинного законодавства України. Для цього оформляється довіреність. Призначення представника відбувається шляхом подачі заяви в письмовому вигляді в судовому засіданні. Можливий варіант усного заяви з занесенням у протокол.

Права громадян захищають у судах адвокати – професійні фахівці з надання юридичної допомоги, але адвокатський статус мати не обов'язково. Відчуваючи труднощі при складанні позову, сумніви у своїх силах для публічного виступу у суді — звертайтеся за правовою допомогою до юристів або отримуйте консультацію.

2. Яка відповідальність за порушення цивільно-процесуальних прав?

Існує 4 різновиди цивільно-процесуальної відповідальності:

штрафна

компенсаційна;

фіктивна;

відповідальність в цивільному процесуальному праві у вигляді несприятливих наслідків може проявитися в якості залишення без руху, складеного з порушеннями позову та ін.

3. Що таке забезпечення позову?

Забезпечення позову – це гарантія захисту, яка спрямована на відновлення порушеного майнового права фізичної або юридичної особи.

Заходом щодо забезпечення позовної заяви виступає:

заборона на вчинення певних дій відповідачем;

арешт майна відповідача;

заборона громадянам вчиняти дії, що стосуються предмета спору;

призупинення стягнення по виконавчому документу, який оскаржується у суді боржником;

призупинення реалізації майна, якщо подано позов про звільнення арештованого майна.

4. Що є зловживанням цивільними процесуальними правами?

З 1 березня 2013 р. з'явилася нова редакція статтi щодо того, що є допустимою нормою.

"Зловживання правом" подано чітко:

порушення закону з явно протиправними діяннями;

реалізація цивільного права з метою нанесення шкоди людині;

недобросовісне користування цивільними процесуальними правами.

Задайте питання фахівцю сайту. Практикуючий юрист надасть Вам безкоштовну допомогу і порадить, яку лінію поведінки слід вибрати в конкретній ситуації, виходячи зі своїх теоретичних знань і практики, напрацьованої роками.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!