В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Відносини в сім'ї не завжди складаються ідеально. Чинним законодавством України визначено різні процедури по розірванню шлюбу у зв'язку з різними обставинами і сформованими умовами, які передували розриву.

Розірвання шлюбу в судовому порядку регламентує Сімейний кодекс України.

З ЯКИХ ПИТАНЬ КОНСУЛЬТУЮТЬСЯ?

Якщо необхідно розірвання шлюбу в судовому порядку, громадяни шукають допомоги у фахівців у галузі права. Це правильне рішення, оскільки звичайного заяви в даній ситуації недостатньо.

Адвокат по сімейному праву проконсультує:

з підстав розлучення;

можливих варіантів ведення процесу;

за алгоритмом дій для оптимального результату справи.

Він допоможе підготувати позов та інші документи для розлучення, уточнить суму державного мита, дасть повну консультацію щодо правил поведінки у судовому засіданні, познайомить з тонкощами процесу і пояснить клієнту його права і обов'язки. Довіряючи розірвання шлюбу професіонала, ви істотно полегшите проведення неприємної процедури.

ТОП 4 ПИТАННЯ ДО ЮРИСТА ПО РОЗЛУЧЕННЮ:

1. Що потрібно для розлучення в судовій інстанції?

Розлучення в суді починається з подачі позову, який оформляється згідно з вимогами закону. Для захисту власних інтересів необхідно додати документацію, яка послужить доказами підтвердження вашої позиції. Також слід сплатити державне мито та забезпечити явку на засідання.

2. В якій ситуації розривають шлюб саме в суді?

Для розірвання шлюбу в суді конкретні підстави передбачені Сімейним кодексом:

неповнолітній загальний дитина (виняток – суд визнав когось з батьків безвісно відсутнім, недієздатним або присудив тюремне ув'язнення);

чоловік (дружина) не погоджується на розлучення;

незважаючи на те, що заперечень щодо розлучення немає, другою половиною демонструється ухилення (не бажає подавати спільну заяву або не хоче приходити, щоб зареєструвати розлучення тощо).

Чоловік не може ініціювати шлюборозлучний процес, якщо вагітна дружина не дає свою згоду, а також протягом року після народження дитини.

3. Де будуть розводити (підсудність справ про розлучення)?

Позов подають за адресою відповідача. Подання позову за місцем проживання позивача можлива якщо:

з ним живе неповнолітня дитина (як доказ - необхідна довідка з його місця проживання із зазначенням проживають з ним неповнолітніх);

поїздка, у зв'язку зі станом здоров'я позивача до місця проживання відповідача важка (ця обставина підтверджується поданням до суду відповідної мед.довідки, пенсійного посвідчення тощо).

Подружжя мають право за згодою один з одним змінити територіальну підсудність, але до того моменту, як суд прийме справу до провадження.

4. Які папери потрібно для розлучення?

Документація, яку необхідно прикласти до позову:

свідоцтво про реєстрацію шлюбу;

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка про доходи;

виписка з будинкової книги;

шлюбний контракт (за наявності);

угода про зміст і місця проживання дитини;

угода про поділ майна, яке було нажите в шлюбі;

аліментні угоди та ін.

Шлюборозлучний процес у суді може перетворитися в неприємну процедуру, істотно спростити яку допоможе участь кваліфікованого юриста.

Захист прав та інтересів буде йти рука об руку, що важливо, з додержанням негативних висловлювань та непотрібних негативних емоцій.

Грамотний юрист зведе розірвання шлюбу до юридичної процедури в рамках закону. А за консультацією ви можете звернутися до фахівців сайту, які дадуть відповіді на ваші питання у сфері особливостей розірвання шлюбу.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!