В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Літнім людям складно самостійно ходити у відділення пошти або Ощадбанку за пенсійними виплатами. Для захисту прав пенсіонерів держава організує доставку грошових коштів через спеціалізовані організації. Крім цього при неможливості особисто забрати посібник вам допоможе представник. Оформити документи для отримання пенсії з допомогою повіреного складно і клопітно. У такій справі не обійтися без професійних юридичних знань, які потрібні при оформленні пільг.

Звернення до юристів допоможе:

Дізнатися, коли близькі родичі мають право отримати гроші за пенсіонера.

Зрозуміти, як оформити довіреність на отримання пенсії.

Розібратися, скільки коштує оформлення представництва для захисту інтересів у Пенсійному фонді.

3 ПРИЧИНИ ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО АДВОКАТІВ

Юридична консультація на сайті – спосіб знайти відповіді на найпоширеніші питання витребування допомоги через представника.

1. Чи можуть родичі забирати пенсійні виплати?

Згідно із законом Пенсійний Фонд забезпечує доставку фінансової допомоги літнім людям шляхом укладення договорів про доставку пенсій з Поштою України або кредитними організаціями, які мають право доставляти гроші громадянам.

Для цього оформляється доставочній документ, в якому людина, що отримує гроші, розписується про їх передачу. Вручення допомоги відбувається особисто пенсіонеру за умови пред'явлення посадовій особі паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу одержувача грошових коштів. При бажанні особи, яка отримує пенсійні виплати, їх доставка оформляється по довіреності, яка складається відповідно до законодавства.

Юрист розповість вам, хто має право забирати гроші, якщо особиста присутність громадянина-пенсіонера важко або неможливо. Ці знання допоможуть вам отримати належні за законом грошові кошти та захистити майнові інтереси літніх родичів.

2. Як оформити довіреність для звернення в органи, що видають допомоги пенсіонерам?

Закон визначає правила оформлення представництва. Довіреність на витребування грошових коштів не вимагає нотаріального посвідчення, але участь нотаріуса дозволить вам уникнути ситуацій зловживання з боку родичів або посадових осіб, які виплачують допомогу. Вона складається в простій письмовій формі.

Єдиним обов'язковою умовою дійсності довірчої папери виступає зазначення дати її складання. Крім цього в ній варто вказати конкретні повноваження представника на отримання виплат. Для отримання грошей повіреному доведеться разом з довірчою папером і надати паспорт, або інший документ, що посвідчує його особу. Такі ж правила діють і при оформленні повіреним людини, яка не перебуває у родинному зв'язку з одержувачем пенсії.

Адвокат розповість вам про нюанси оформлення повноважень представника, і пояснить, які документи потрібні, щоб забрати кошти з Пенсійного Фонду. Така інформація дозволить вам отримувати допомогу вчасно, і уникнути необхідності особистої присутності при видачі фінансової допомоги від держави.

3. Скільки коштує оформлення повноважень представника?

Закон не пред'являє вимоги про обов'язковість нотаріального посвідчення правочинів повіреного при отриманні пенсійних виплат за пенсіонера. Але звернення до нотаріуса допоможе правильно оформити представництво, тому не варто від нього відмовлятися.

Оплата послуг нотаріальної контори відбувається відповідно до законодавства про нотаріат. За посвідчення довіреності на отримання пенсії доведеться заплатити двісті рублів. Крім цього ЦК України дозволяє посвідчувати довірчі папери, необхідні для отримання допомог, організаціями, в яких працює або навчається одержувач грошей, або адміністрацією медичного закладу, де він лікується. Юрист підкаже вам вартість оформлення представництва в кожному конкретному випадку, що дозволить вам заощадити на передачу права забирати пенсію третій особі.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ЗА КОНСУЛЬТАЦІЄЮ НА САЙТ 

Оформлення довіреностей – складна і клопітка справа, але повірений допомагає не бути присутнім особисто при вчиненні юридичних дій. Співробітники порталу нададуть правову допомогу в отриманні пенсії. Вони пояснять вам, як скласти довіреність, які папери прикласти до неї, і куди звернутися за отриманням грошових коштів через представника. Ми працюємо онлайн, і це дозволяє вам не витрачати час на пошуки юридичної контори. Звертаючись до нас, ви знайдете відповіді на свої питання, не виходячи з дому.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!