В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Правильне оформлення дорожньо-транспортної пригоди – запорука відшкодування витрат на відновлення здоров'я та автомобіля. Тому важливо довірити відшкодування збитку в результаті ДТП грамотному юристові.

Співробітники сайту допоможуть вам:

Визначити, як оформити папери на місці аварії.

Куди звернутися для отримання страхової виплати за полісом ОСЦПВ.

Що робити, якщо страхова компанія не бажає відшкодувати витрати на відновлення автомашини.

Як правильно написати позовну заяву, якщо повертати витрати доводиться через суд.

5 ПРИЧИН СТЯГНУТИ ЗБИТКИ ВІД АВТОМОБІЛЬНОЇ АВАРІЇ

1. Відшкодування шкоди при автомобільній аварії, не звертаючись до суду

За законом шкоду здоров'ю та транспортному засобу, виплачується страховою компанією, яка застрахувала відповідальність автовласника. Для стягнення коштів по страховці автолюбитель подає правильно оформлені папери в організацію, в якій він купив страховий поліс.

Юридичні знання допоможуть не звертатися в судові органи. Захистити свої майнові інтереси та близьких людей при виникненні труднощів з одержанням коштів на відновлення здоров'я та автомобіля.

2. Яка судова інстанція розглядає відшкодування шкоди після ДТП?

Згідно із законом майнові спори розглядаються світовими суддями або районними судами. Залежить від суми позову, яка судова інстанція розглядає справи про стягнення майнової шкоди при аварії. Грамотний адвокат вивчить обставини спірної ситуації і пояснить, який орган подавати позовну заяву. Це допоможе захистити себе від наслідків неправильного вибору органу розгляду спору.

3. Хто відповідач у позовах про стягнення збитків при ДТП?

Як вказує законодавство, відшкодування матеріального збитку ДТП – обов'язок страховика, який продав поліс обов'язкового страхування. Але законом передбачені ситуації, коли страхова компанія звільняється від виплати страховки, або виплаченої суми не вистачає для покриття збитків автовласника.

У такій ситуації належить судове стягнення шкоди з винуватця ДТП. Юрист пояснить, коли відповідачем за позовом виступає страховик, а в якому випадку – винуватець аварії. Знання допоможуть уникнути програшного судового розгляду зі страховою організацією.

4. Складання позовної заяви, докази до нього

Згідно із законом позовна заява повинна містити інформацію:

Про суд, в який вона подається.

Про позивача (власні дані).

Про відповідача (ім'я, прізвище, по батькові, місце проживання).

Розрахунок позовних вимог.

Перелік доданих доказів.

Для стягнення матеріальної шкоди після автомобільної аварії в судовому порядку, до позову додаються документи про ДТП, докази оплати робіт по відновленню авто, і виплат, які провела страхова компанія.

Юрист допоможе правильно оформити позовну заяву і зібрати папери, які підтвердять заявлені вимоги. Ці знання захистять від наслідків невірного оформлення позову і неподання суду доказів.

5. Визначення розміру грошової компенсації після відновлення автомобіля

Як визначає законодавство України, якщо сума страхової виплати не покриває витрат на відновлення автомобіля — автовласник в судовому порядку стягує грошові засоби, фактично витрачені на проведені роботи.

Професіонал допоможе розрахувати суму, яка підлягає судовому стягненню. Це дозволить захистити майнові права себе і близьких.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО АДВОКАТІВ САЙТУ

Як показує практика, відшкодування шкоди після ДТП – справа складна, яка вимагає знань законодавства та практики його застосування. Співробітники порталу допоможуть у захисті майнових інтересів при стягненні шкоди з винуватця ДТП, в разі судового процесу зі страховою компанією.

Консультації юристів – це спосіб захистити себе та близьких від негативних наслідків автомобільної аварії.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!