В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Трудовий Кодекс захищає інтереси працівників і роботодавців. Захист прав роботодавця регулюється ст. 22 Трудового Кодексу. Коли потрібен захист прав роботодавця? Якщо між працівником і керівництвом виник конфлікт. Співробітник погано працює, краде майно, розголошує секрети фірми.

Потрібен захист трудових прав роботодавця, допоможе сайт. Юристи дають платні і безкоштовні консультації. Грамотний відповідь з посиланнями на закони дають в обох випадках.

Платна консультація дає переваги:

оперативний відповідь по скайпу або електронною поштою;

глибокий аналіз спору;

комплексний відповідь.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВ:

1. Юрист допоможе безболісно звільнити неугодного працівника, уникнути проблем з законом.

Згідно статтi Трудового Кодексу підприємство може укласти і розірвати договір, вимагати, щоб працівник виконував свої обов'язки. За законом все просто і зрозуміло. Але на практиці потрібно точно слідувати букві закону.

Юрист проконсультує про процедуру звільнення:

попередить про терміни і порядок накладення стягнення;

пояснить, як правильно накласти штраф за провину;

збере докази провини працівника: пояснювальні, доповідні, акти, службові записки;

грамотно складе наказ про звільнення, ознайомити з ним працівника;

попередить, як правильно накласти стягнення.

2. Допомога в складанні трудового договору.

Радимо захистити інтереси на етапі прийому на роботу працівника. Правильно скласти трудовий договір. Включити положення, що захищають роботодавця.

Радимо прописати обов'язки працівника:

не розголошувати конфіденційну інформацію. Він повинен дотримуватися комерційну таємницю відповідно Закону про комерційну таємницю. У процесі роботи він дізнається секрети фірми, партнерів і клієнтів, секрети виробництва. Фірмі потрібно захистити себе від витоку важливої інформації. У договорі краще закріпити, що найманий робітник нікому не може повідомляти секрети фірми в період роботи протягом декількох років після звільнення. Передбачити відповідальність за розголошення інформації;

дбайливо ставитися до майна фірми. Прописати відповідальність за псування підзвітних основних засобів;

нести відповідальність за матеріальні цінності. Це стосується тих, хто працює: головним бухгалтером, касиром, завідувачем складом. З ними укладається договір про повну матеріальну відповідальність (ст. 244 ТК);

відшкодувати кошти, витрачені на навчання. Згідно ст. 249 ТК, якщо працівник звільниться раніше, потрібно повернути гроші за недопрацьоване час. Цю обов'язок важливо прописати в договорі.

3. Юрист допоможе уникнути розбіжностей по трудових спорах.

Трудова інспекція захищає інтереси найманих робітників по трудових спорах.

Зробить роботодавець хоч один невірний крок – співробітник отримає відмінний шанс поскаржитися. Інспекція з праці перевірить документи по трудових спорах. Продивиться договору, інструкції, накази, трудові книжки. Якщо знайдуть помилки — фірмі не уникнути штрафів і розглядів.

Мета юридичної підтримки — консультувати, як правильно оформити трудові книжки при звільненні, особові картки, накази та інші документи. Важливо зробити так, щоб контролери не знайшли порушень по трудових спорах.

4. Юрист захистить від недобросовісних робітників.

Співробітник крав майно або розголосив секретну інформацію? Юрист вирішить проблему. Підготує претензію, позов, складе грамотну стратегію звільнення, допоможе звільнити недобросовісного людини.

Результат роботи – відшкодування шкоди роботодавцю та грамотне звільнення неугодного людини.

5. Захист інтересів в суді.

Захист підприємства в суді, потрібно, щоб підтвердити законність процедури звільнення. Уникнути відновлення неугодного людини на роботі та виплати штрафів.

Що це означає на практиці?

збір доказів на захист роботодавця;

підготовка документів;

збір показань свідків;

оцінка позиції роботодавця, претензій, аналіз і перспективи;

ведення справи в суді.

Радимо звернутися до юристів на етапі прийому людини на роботу. Юрист правильно складе кадрові документи, захистить від недобросовісних дій співробітників.

 

У разі появи питання про звільнення співробітника — допомога юриста необхідна. Спеціаліст з юридичних справ підкаже, як дотримати процедуру звільнення, прописану в Трудовому кодексі. Представить інтереси роботодавця у суді. Якщо штрафи суд вже наклав, юрист допоможе зменшити розмір стягнень.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!