В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Ще рік тому, у недалекому 2016 році, в Україні було запроваджено унікальний пілотний проект «шлюб за добу» який дозволяє одружитися на стадіоні «Арена Львів» у пришвидшеному порядку.

Якщо не вдумуватися, та не перечитувати декілько разів потрібне сімейне законодавство, то здається що все просто. Головне - це мати паспорт, прийти особисто в РАЦС і все – весілля!
Однак, якщо стикнутися з такою ситуацією та більш детально вникнути в практичну сторону такої проблеми то виникають питання: Який РАЦС? А паспорт потрібно перекладати? Як правильно його перекласти? А ще щось потрібно? А для чого апостиль на рішенні про розірвання шлюбу іноземця? А його можна проставити тільки в іноземній державі? А скільки часу це все триває? А для чого стільки чекати?
Основне, що потрібно розуміти нареченим перед реєстрацією, так це те, що:

• по-перше, іноземець повинен легально опинитися в країні - це 100% перевіряється співробітниками міграційної служби;
• по-друге, потрібно перекласти паспорт іноземця та нотаріально посвідчити його;
• по-третє, іноземець, крім стандартного пакета документів, повинен доказати відсутність попереднього шлюбу в рідній країні, якщо був мало місце в минулому офіційне одруження то можна подати рішення суду, свідоцтво про припинення шлюбу і т.д. Варто пам’ятати, такий документ повинен бути легалізований та перекладений з нотаріальним посвідченням.

Процедура реєстрації шлюбу за добу

Перед тим як звернутися до представників Арени Львів, слід відвідати обласний РАЦС (м. Львів, вул. Дорошенка, 23) та подати документи за проектом шлюб за добу. Після того буде здійснюватися перевірка легальності перебування іноземця в Україні що може тривати від 7 до 14 робочих днів що здійснюватиметься спеціально уповноваженим територіальним органом міграційної служби.
Для того щоб уникнути бюрократичної плутанини краще звернутися до кваліфікованих юристів, які проконсультують Вас про всі аспекти та тонкощі такої процедури. За допомогою юристів Ваша участь у процесі підготовки документації та відносинах з органами державної влади буде мінімізованою. Ви зможете спокійно готуватися до незабутнього дня.


Получите за 15 минут консультацию юриста!