В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ТЗ може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше ніж на три дні з дати такого затримання.

Термін затримання ТЗ розраховується з моменту складання протоколу про адміністративне правопорушення або акта огляду та тимчасового затримання ТЗ, а термін зберігання - з моменту доставки ТЗ на спеціальний майданчик чи стоянку.

Якщо автомобіль збираються евакуювати на штрафмайданчик

1.Требуйте від інспектора ДАІ надати докази того, що ваш автомобіль суттєво перешкоджає дорожньому руху, краще в письмовому вигляді (нехай запише в протокол показання свідків, надасть фото-або відеоматеріали). Якщо їх немає, то це може змусити інспектора переглянути своє рішення.

2. Вимагайте складання протоколу. Підпишіть його тільки після ознайомлення та перевірки правильності складання (дивіться розділ «Складання адмінпротоколу» на сторінці 48).

ВАЖЛИВО:

Протокол повинен бути складений на арешт затримання, а не на штрафмайданчику вже після евакуації.

3. Підпишіть винесене Постанова по справі про адміністративне правопорушення.

4. Після винесення Постанови справу про ваше правопорушення вважається завершеним, тож затримувати ваше ТЗ більше не мають права. Це обумовлено статтею кодексу України про адміністративні правонарушеніях1:

^ ^ Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення. »

5. Якщо інспектор все ж наполягає на евакуації, викликайте евакуатор самостійно - як показує практика, вам це обійдеться дешевше.

6. У разі виникнення конфліктної ситуації дзвоніть на телефон «гарячої лінії» (повний список телефонів наведено на сторінці 144) або краще - в службу «102».


Получите за 15 минут консультацию юриста!