В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

В даний час для перевірки світлопропускної здатності скла найчастіше використовують тауметр «Блик». Даний прилад підключається до електричного прикурювача і дає точні показання при напрузі 12 ± 6В. Пристрій вимірює, яку кількість світлового потоку скло пропустило.

Прилад «Блик» сертифікований Науково-технічною комісією з метрології та вимірювальної техніки. Кожен прилад повинен раз на рік проходити державну перевірку в місцевому органі сертифікації. Після проведення повірки на вимірювач буде видано свідоцтво, а сам прилад буде опечатаний особистою пломбою повіряти. Крім того, її відбиток ставиться і на свідоцтво про повірку.

ВАЖЛИВО:

Свідоцтво про державну повірку, як правило, зберігається у відділенні ДАІ. Там також має бути паспорт з відмітками про проходження повірок. На самому приладі повинна бути спеціальна плівка, видана метрологічною службою, в якій повинен бути вказаний термін наступної повірки. Якщо на приладі немає пломб, вони пошкоджені або прострочена чергова перевірка - ви можете сміливо опротестувати результати вимірювань.


Получите за 15 минут консультацию юриста!