В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Вимагайте у інспектора всі необхідні супровідні документи на вимірювальний прилад.

Згідно зі ст. 9 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», засоби вимірювальної техніки можуть використовуватися, якщо вони відповідають вимогам по точності, встановленим для цих засобів, у певних умовах їх експлуатації. Далі в цій же статті зазначено, що засоби вимірювальної техніки, на які поширюється державний метрологічний контроль дозволяється застосовувати, випускати з виробництва та ремонту тощо тільки за умови, що вони пройшли повірку або державну метрологічну атестацію.

2. Якщо інспектор відмовляється надати вам документи на прилад, здійснив вимірювання і склав протокол про адміністративне правопорушення, тоді при заповненні графи пояснень (розділ «Перевірка адмінпротоколу», підрозділ «Завдання 2» на сторінці 50), крім основного блоку, напишіть наступне:

При перевірці светопропуськной здатності скла не були дотримані необхідні умови (температура, тиск, вологість). Мені не надали супровідних документів на прилад> яким проводилося вимірювання.

3. У десятиденний термін напишіть скаргу до відповідного відділення ДАІ. Начальник цього відділення зобов'язаний призначити повторне вимірювання іншим приладом, погодивши з вами місце і час перевірки. Паралельно оскаржуйте винесену постанову в суді (більш докладно про процедуру оскарження - на стор 59).


Получите за 15 минут консультацию юриста!