В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Скільки співробітників працює у вашій компанії?Ефективність використання людського капіталу - це ефективність роботи співробітників вашої компанії. Ось з нею (ефективністю) якраз і біда - то вона в кращому випадку низька, то взагалі негативна.

Тим, кого збентежив попередній пасаж - мовляв, як же це ефективність може бути негативною, нагадую: ефективність є відношення отриманого результату до витрачених на нього ресурсам. І якщо діяльність співробітника дала негативний результат, тобто замість очікуваної користі компанія отримала шкоду (наприклад, замість прибутку за проектом отримано збиток), то і ефективність його роботи теж буде негативною.

Але проблемою номер один у сучасному бізнесі є якраз не негативна, а низька ефективність (у першому випадку приймати управлінські рішення, в т. ч. кадрові, набагато легше - аж надто очевидний результат). І проблема ця, на жаль, не нова. На дану тему є старий італійський анекдот, для підводки до якого мені доведеться зайти здалеку.

Всі папи римські (всі 265, від апостола Петра до чинного Бенедикта XVI) вибирали собі імена самостійно. Наприклад, добре відомий в Україні Іван Павло II (у миру Кароль Войтила) вибрав ім'я на честь свого попередника - Іоанна Павла I, якому судилося пробути татом всього 33 дні (з 26 серпня по 28 вересня 1978 р.). А Іван XXIII (в миру Анжело Ронкаллі) взяв своє ім'я та порядковий номер, щоб підкреслити, що Бальтазар Косса, також іменували себе папою Іоанном XXIII (з 1410 по 1415 рр..), Був антипап. Для прийняття такого імені в 1958 р. Ронкаллі знадобилося мужність - бо Косса був (чи мав славу, оскільки справа давня) настільки жахливим лиходієм, що всі без винятку тата на протязі 543 років утримувалися від прийняття імені Іван.

Ронкаллі відомий в першу чергу тим, що, ставши татом, прагнув модернізувати Католицьку церкву в зв'язку з новими умовами в світі. Будь генеральний директор компанії, втомившись з впровадженням змін, яким пручається людська інерція всього кілька років (в самих запущених випадках, кілька десятиліть), зніме капелюха перед людиною, яка зважився розхитувати традиції, складалися протягом майже двох тисячоліть ...

Так от, саме з Ронкаллі і пов'язаний потрібний нам анекдот: коли в 1959 р. Івана XXIII запитали, скільки людей працює у Ватикані, він відповів: «Приблизно половина».

А скільки співробітників працює у вашій компанії?

Микола Осейко,

керуючий партнер

HR Center


Получите за 15 минут консультацию юриста!