В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Рекрутинг менеджерів вищої й середньої ланкиУ першому кварталі 2012 р. компанія InMind провела дослідження стану галузі HR-послуг в Україні. Фокус дослідження припадав на ринок рекрутменту менеджерів вищої і середньої ланки. Основні висновки дослідження виявилися такими:

1. Учасники опитування суб'єктивно розглядають стан галузі рекрутменту як досить хаотичний ринок з великою кількістю гравців і недосформованої стандартами професії. Оцінки рівня галузі співставні з іншими сферами професійних послуг (маркетингові дослідження, PR), тобто в цілому відображають бізнес-практики України.

2. Відсутній єдине бачення того, як саме і в якому напрямі розвиваються HR-услугі/рекрутмент, очікування від галузі носять загальний характер: підвищення кваліфікації шукачів та стандартів роботи.

3. Галузь сприймається як затребувана: більше 70% компаній-учасниць дослідження відзначили звернення до рекрутинговим агентствам для закриття вакансій.

4. Основні критерії вибору підрядників у сфері рекрутменту: сформована репутація на ринку, хороший досвід в галузі присутності клієнта, знання ринку кандидатів, ціна / якість, терміни і результативність, клієнтоорієнтованість. Менш важливі - наявність значущих клієнтів, популярність команди.

5. Найбільш затребувані послуги в сфері HR-послуг в цілому: Direct Search, Executive Search, комбінація Direct Search c іншими способами підбору, управління / розвиток талантів, тренінги та консалтинг по розвитку компетенцій. З точки зору рекрутмента - більш затребувані аутсорсуслугі при пошуку менеджерів вищої ланки.

Основні проблеми з поточними рекрутинговими проектами та оцінками бар'єрів розвитку галузі лежать у площині кваліфікації кандидатів / рекрутерів, фактично - основними ресурсами ринку рекрутмента залишаються самі кандидати і ті, хто їх відбирає.


Получите за 15 минут консультацию юриста!