Управление персоналом - Новости

Управление персоналом - Новости




Выбор профессии всегда представлял сложность, ведь необходимо найти нишу, в которой будет напрямую сочетаться интересы человека и финансовая стабильность. Попробуем рассмотреть наиболее популярные направления в сфере профессиональной деятельности.

Подробнее: Самые востребованные профессии 2017 - какие они?

Головні якості HR-фахівцівЗа результатами опитування здобувачів, проведеного Penny Lane Personnel, головна якість для HR-фахівця - розвинені комунікативні навички (так вважають 22,3% опитаних). Відповідальність і дипломатичність вважаються не менш важливими рисами працівника даної посади (по 20,5%). 13,3% респондентів висловилися за організаторські здібності. Другорядними характеристиками співробітника відділу персоналу названі вміння приймати нестандартні управлінські рішення та ініціативність (по 9%). Лідерські якості набрали лише 4% голосів.

Стартапи залучають менеджерів89% управлінців середньої та вищої ланки в Росії і СНД готові прийняти пропозицію про роботу в стартап-проектах, а 67% вже мали досвід роботи в компаніях, що запускають бізнес: даними опитування поділилася компанія Antal Russia. Чим привабливий проект з невідомим майбутнім? Основним мотивуючим чинником у стартапі для менеджерів є складні, але цікаві завдання (72%). Для 70% респондентів важливою є можливість будувати компанію або функцію з нуля. Ще 58% прагнуть працювати в стартапах через більшої свободи в прийнятті рішень, а потенційно високий заробіток приваблює 44% управлінців. Серед інших причин названі більш швидкий професійний, кар'єрний та особистісний ріст, розширення кола відповідальності і потенційно більш високий рівень доходу. Головними аргументами проти роботи в тільки початківців бізнес-компаніях стали невизначеність майбутнього організації (75%), невисокий дохід на початковому етапі (45%) і неустояна бізнес-структура (30%). Побоювання викликають і недостатня популярність компанії та продукту на ринку, а також необхідність працювати з дому в деяких випадках. При цьому змінити скептичне ставлення до роботи в стартапах можуть значне підвищення доходу при переході, цікава та перспективна бізнес-ідея, особистість засновника або керівника.

Подробнее: HR: Стартапи залучають менеджерів

У кожної третьої людини в світі проблеми з роботоюНезважаючи на енергійні зусилля урядів, криза зайнятості не слабшає, і кожен третій працівник в світі - або приблизно 1,1 млрд. чол. - Або не має роботи, або живе в бідності, - заявив гендиректор Міжнародною організацією праці (МОП) Хуан Сомавія, коментуючи дані щорічної доповіді «Глобальні тенденції зайнятості - 2012 р.: запобіжимо розвиток кризи зайнятості». На його погляд, єдиний вихід із ситуації - зробити створення робочих місць у реальній економіці головним пріоритетом національної політики всіх держав світу.

Подробнее: HR: У кожної третьої людини в світі проблеми з роботою

Нещасні співробітникиЗа результатами опитування, проведеного hh. ua, лише 14,72% опитаних завжди почувають себе щасливими на роботі, 37,48% - іноді. 17,16% респондентів відзначили, що обов'язки їх гноблять і не приносять радості. 8,12% не шукають щастя в роботі і зізнаються, що трудяться тільки заради грошей.

Подробнее: HR: Нещасні співробітники

Конфлікт з шефом - провісник звільнення?Чи може зберегти роботу співробітник, який перебуває в конфлікті з керівництвом? Ствердну відповідь на це запитання дали 50% респондентів опитування від Superjob. ru. Втім, багато хто з них уточнюють: зберегти робоче місце, незважаючи на конфлікт з начальником, можна лише будучи незамінним професіоналом або ж нащадком високопоставлених батьків. Цікаво, що цю точку зору частіше поділяють представники сильної статі. Крім того, оптимістичніше на дану ситуацію дивляться респонденти у віці до 24 років - більше половини з них вважають, що конфлікт не повинен призводити до догляду співробітника з компанії.

Подробнее: HR: Конфлікт з шефом - провісник звільнення?

Корпоративні злочинціВсесвітній огляд економічних злочинів за 2011 р., підготовлений PwC, показав, що найбільш типовий шахрай у всьому світі - це т. зв. білий комірець. Типовий суб'єкт економічних злочинів в Україні - це чоловік старше тридцяти років з вищою освітою, стійкою психікою, стабільної сім'єю, працює в організації від трьох до 10 років.

Подробнее: HR: Корпоративні злочинці

Атмосфера в офісахБлизько половини українців, які взяли участь в опитуванні порталу rabota. ua, оцінили атмосферу в своєму робочому колективі «на трієчку». Близько чверті опитаних з гордістю відзначають згуртованість свого колективу, третина українських колективів не особливо дружні. 54% опитаних сказали, що для них дуже важливо працювати в згуртованому колективі. Лише 4% заявили: цей аспект трудової діяльності далеко не першорядне.

Подробнее: HR: Атмосфера в офісах

Получите консультацию юриста онлайн!